Cryptic Brood i Haemophagus u Močvari

Ove subote, 2. studenog, bili smo u Močvari gdje su združene snage Močvare, Nasty Eventsa i Offcycles Bookinga organizirale koncert bendova Cryptic Brood i Haemophagus.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola jedanaest večer je otvorio bend Haemophagus. U igri je talijanski bend koji postoji petnaest godina i iza sebe ima preko deset izdanja, imali smo ih već priliku gledati prije dvije godine u Rijeci na No Sanctuary festivalu. Od ovih predstavnika talijanske škole death metala s primjesama grindcorea večeras smo dobili četrdesetak minuta dug set, baš fina rokačina.

Nakon kraće pauze došao je red na još jedan bend, a to je Cryptic Brood. Ovaj njemački bend postoji šest godina i iza sebe ima osam izdanja i povodom zajedničke In The Grip Of Death europske turneje s bendom Haemophagus posjetili su i Zagreb. Kod ovog trojca zanimljivo je to što sva tri člana pjevaju i moglo bi se reći da im je bubnjar glavni vokal, oni su se večeras predstavili s nešto više od pola sata svirke, opleli su prilično moćan doom/death metal set.

I da to ne bi bilo sve nakon svirke Leyz Bastard (čovjek koji stoji iza Nasty Eventsa) s ploča je vrtio black, death, grind, crust i doom mjuzu.

Joža

https://www.facebook.com/CrypticBrood/

https://www.facebook.com/Haemophagus/

Leave a Reply