Conan, Un i Sixes u Močvari

Ovog utorka, 5. studenog, bili smo u Močvari na posljednjem ovogodišnjem Subsonic Events koncertu, ovom prigodom svirali su bendovi Conan, Sixes i Un.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola devet večer je otvorio bend Sixes. Ovaj kalifornijski bend postoji tri godine i za sada iza sebe ima samo jednu singlicu i album “Methistopheles“. Oni su štovatelji sludge doom zvuka s laganim black momentima i nakon odgledanog koncerta mogu samo reći da su potvrdili svoju izjavu Worship Amps, Not Gods. Oni su nam priuštili četrdesetak minuta bučne i energične svirke, a kada kažem energične prije svega mislim na njihovog gitaristu/vokala čije su se mahnite kretnje posebno isticale, prilično novi bend koji je svakako zaslužio pažnju zaljubljenika u sludge i doom metal zvuk.

Ubrzo nakon kratke pauze na pozornicu izlazi i drugi bend, a to je Un. Un je četveročlani bend iz Seattlea koji postoji sedam godina i iza sebe za sad ima tri albuma, a kod nas su došli povodom Cold Blackened Violence turneje s bendovima Conan i Sixes. Pošto im pjesme u prosjeku traju deset do petnaest minuta večeras su nam, ako se ne varam, odsvirali samo četiri pjesme, ali im je nastup svejedno trajao četrdesetak minuta i uživo su dokazali da se nije bez veze diglo toliko prašine prošle godine oko njihovog albuma “Sentiment“. Njihov doom metal zvuk fino bi sjeo kao soundtrack filmu Mandy (2018) koji btw. preporučujem svim ljubiteljima 80’s grindhouse sci-fi filmova, a isto tako i njima preporučujem bend Un ako ga već nisu negdje ubrali.

I za kraj nam je ostao bend Conan. Conan je bend iz Liverpoola koji postoji trinaest godina i iza sebe ima dvanaest izdanja, od čega su im četiri dugosvirajuća, a kod nas su došli predstaviti posljednji od njih “Existential Void Guardian“. Večeras smo od njih dobili nešto manje od sat i pol sporo gorućeg doom metal pakla, nastup su otvorili pjesmom “Total Conquest“, nakon koje su odrokali još desetak pjesama, među ostalima “Satsumo“ i “Volt Thrower“, te “Hate Song“ obradu benda Fudge Tunnel.

Kao što smo i očekivali priuštili su nam propisnu grmljavinu, savršena zvučna kulisa za nevrijeme zbog kojeg je zasigurno noćas na gigu izostalo ponešto doom metal šećera, ali se svejedno okupila kritična masa koja je zacijelo zadovoljna otišla doma, a po izjavi benda da se vidimo ponovo zadovoljstvo je čini mi se bilo obostrano.

Joža

https://www.facebook.com/Sixesdoom/

https://www.facebook.com/unvibes/

https://www.facebook.com/hailconan/

Leave a Reply