Headsplitters, Languid, Crustalno Jasno, Disbaja i Sukob u Surogatu

Ove subote, 8. lipnja, uputili smo se u Surogat gdje se u organizaciji Doomtown Recordsa održao koncert bendova Sukob, Disbaja, Languid, Crustalno Jasno i Headsplitters.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola jedanaest večer je otvorio bend Sukob. U igri je novi zagrebački bend kojeg čine članovi bendova AK 47, Indikator B i Nailed In. Večeras su nam se premijerno predstavili s deset minutnim hardcore punk setom, fina rokačina.

Ubrzo nakon Sukoba red je došao na još jedan domaći bend, a to je Disbaja. Kod njih je i dalje sve po starom, dere se po d-beat metal punku i to pošteno, večeras su nam priuštili nešto više od dvadesetak minuta žestoke svirke.

Oko ponoći red je došao na prvi gostujući bend, a to je bio Mostarski bend Crustalno Jasno. Ovaj bend postoji nešto više od pet godina, iza sebe imaju nekoliko izdanja od kojih im je posljednje izdano prije tri mjeseca pod imenom “Bolest liječimo dobrotom“. Ovaj “drum & bass“ duo nam se večeras predstavio s petnaestak minuta crust hardcore punka, a na jednoj pjesmi ugostili su i jednog vokalistu, skroz moćan gig.

Nakon kraće pauze na red je došao i bend Languid. Ovaj kanadski bend svira nešto više od četiri godine, iza sebe imaju pet izdanja, a na ovoj, prvoj im, europskoj turneji predstavljaju posljednje od njih “Submission Is The Only Freedom 8 Track“. Od njih smo večeras dobili prilično nabrijanih dvadesetak minuta prljavog d-beat zvuka, baš su razvalili.

I za kraj nam je ostao bend Headsplitters. Ovaj američki bend postoji tek par godina i iza sebe imaju već dvije kazete, EP i neki dan izdan istoimeni prvi album kojeg promoviraju na ovoj, isto kao i bendu Languid, prvoj europskoj turneji.

Od ovog tročlanog njujorškog benda dobili smo nešto manje od pola sata metalizirane d-beat hardcore punkčine, moćno i sirovo, taman za kraj ove vruće metal punk večeri.

Joža

https://www.facebook.com/crustalnojasno

https://www.facebook.com/disbaja/

https://languidpunk.bandcamp.com/

https://headsplitters.bandcamp.com/album/headsplitters-lp

Leave a Reply