Riot Porn, House Meeting, Chalefki i Meredith Moon u Reci:Klaonici

Ovaj ponedjeljak, 13. svibnja, bili smo u Reci:Klaonici gdje su nastupali Riot Porn, House Meeting, Meredith Moon, Chalefki i Bag and the Rag.

Video zapis s koncerta.

 

U Klaonicu stižem tek oko jedanaest sati nakon nastupa prvog benda Bag and the Rag, kad sam došao na redu je bila Meredith Moon. Ona je kantautorica iz Toronta i večeras nam je na priuštila polusatnu akustičnu svirku i dosta pjesama posvetila “ljubavi“ prema policiji, naime, na ovoj europskoj turneji dok se vozila u vlaku policajci su joj bacili bendžo (njen primarni instrument) na pod i od onda ga teško može naštimati, pa je stoga večeras odsvirala nekoliko pjesama na gitari. Odradila je skroz kvalitetnu svirku u intimnoj atmosferi Reci:Klaonice.

Nakon Meredith Moon red je došao na bend Chalefki. Ovaj bend za sebe voli reći da su odasvud i od nigdje, najčešće nastupaju kao duo, violinistica i harmonikašica, a večeras su nastupali kao četveročlani bend, pridružili im se bubnjar iz benda Riot Porn, te basista koji svira s njima na ovoj turneji. Od njih smo večeras dobili četrdesetak minuta istočnoeuropskog etno zvuka, vesela kavanska glazba za rakiju i ples.

Oko jedan sat iza ponoći red je došao na punk dio večeri i pred nas izlazi bend Riot Porn. U igri je bend iz Montreala koji postoji nekih šest, sedam godina, iza sebe imaju sedam izdanja, a nas su posjetili u sklopu svoje europske turneje. Večeras su nam priuštili dvadesetak minuta prilično nabrijanog hardcore punka, energično, furiozno i moćno.

I za kraj koncertnog dijela večeri ostao nam je bend House Meeting. Ovaj bend je isto iz Montreala i nastao je kao zajebantski projekt ekipe koja je živjela zajedno u skvotu, teme njihovih pjesama su zaduženja stanara i svađe na sastancima oko toga tko što treba raditi u skvotu. Od njih smo dobili desetak minuta žestokog hardcore zvuka s prilično smiješnim tekstovima, divlje i zabavno.

Da se večer ne bi samo tako naprasito završila pobrinula se ekipa iz Reci:klaonice s improv metal/punk jam sessionom koji potrajao još neko vrijeme.

Pošto je kiša i olujno nevrijeme zadržalo većinu ekipe u svojim kućama i stanovima nije nas bilo baš puno na koncertu, ali oni koji su došli su se itekako zabavili, ovoga puta, u intimnoj atmosferi Reci:Klaonice.

Joža

https://www.facebook.com/RiotPorn514/

https://www.facebook.com/meredithmoonmusic/

Leave a Reply