Performans Formirana u poziciji na Cirkobalkani 7

Ove srijede, 8. svibnja, u sklopu Cirkobalkane 7 bili smo u Cirkobalkaninom šatoru gdje su Tricycle Trauma i DB Indoš Kuća ekstremnog muzičkog kazališta predstavili playback performans “Formirana u poziciji“.

Izvode: Lidija Šola, Ivana Pedljo, Jasmin Dasović, Tanja Vrvilo i D.B.Indoš
Dizajn zvuka i svjetla: Jasmin Dasović
Gumirana koža: Miljenko Sekulić- Sarma
Scenski tehničar: Nebojša Jelačić
Vizuali: Lovro Škiljić, Biblical Violence Illustrations

“Počnimo s tri megafona: formirajmo našu iskonsku poziciju. Megafon broj jedan je mužjak majmuna obuzet bespomoćnim seksualnim bjesnilom dok ga proždire bakterijska infekcija.
Megafon broj dva je ženka majmuna koja ga steže nogama. Megafon broj tri je smrt.

Pretpostavimo da je naša meta neki političar. Na prvom megafonu snimit ćemo njegove najgore izjave, na drugom zvukove iz njegove prisluškivane spavaće sobe. To ćemo potencirati glasom njegove kćeri tinejdžerice. Treći megafon snimit će glasove mržnje. Montirat ćemo tri snimke s vrlo kratkim intervalima i puštati PLAYBACK tom političaru i njegovim biračima.

Jedan od razloga zbog kojeg majmuni ne mogu govoriti je zbog toga što struktura njegovih unutrašnjih grla jednostavno nije oblikovana za formuliranje riječi. Dr. Kurt Unruh von Steinplatz postavlja tezu da je promjena u strukturi unutarnjih grla uzrokovana virusnom bolešću. Ta je bolest mogla imati visoku stopu smrtnosti, ali neke majke majmuna su morale preživjeti da bi rodile wunderkinde.

Izgradite i eksperimentirajte s orgonskim akumulatorom. To je jednostavno kutija bilo kojeg oblika ili veličine obložena željezom. Njegov trik je u malom akumulatoru s izravnom primjenom. To bi svi odvažni mladići i djevojke trebali probati u podzemnoj radionici. Orgonski akumulator se može znatno pojačati korištenjem magnetiziranog željeza koje šalje snažno magnetsko polje kroz tijelo.

Bolest je možda pretrpjela maligniju formu kod mužjaka zbog njihove razvijene i krute mišićne strukture koja je uzrokovala smrt kroz gušenje i frakturu kralješaka. Budući da virus kod mužjaka i ženki taloži seksualnu mahnitost zbog iritacije seksualnih centara u mozgu, mužjaci su impregnirali ženke u njihovim smrtnim grčevima i promjene strukture grla genetski su se prenosile.

I, što da se s tim radi? Nakon što ste napravili ove snimke, što da s njima radite? Formirajte ih na poziciji. Puštajte PLAYBACK njihovoj meti. PLAYBACK je esencijalna pozicija.

FORMIRANA U POZICIJI je nadahnuta cut-up poezijom i playback eksperimentom Williama S. Burroughsa: FORMED IN THE STANCE (cut-up članka u Paris Herald Tribuneu o performancu u MET-u i poliovirusu, New Clues to Cancer Cure, 1959.) i PLAYBACK FROM EDEN TO WATERGATE (The Harpers Monthly, 1973.) + Gang of Four NOT GREAT MEN”

 

https://www.facebook.com/tricycletrauma/

https://www.facebook.com/cirkobalkana/

photos by Joža

Leave a Reply