King Dude u Vintage Industrial Baru

Ovog četvrtka, 30. svibnja, bili smo u Vintage Industrial Baru gdje je nastupao King Dude.

Video zapis s koncerta.

 

Thomas Jefferson Cowgill je gitarist i pjevač iz Seattlea koji je s King Dude pričom započeo 2006., ponekad nastupa solo, a kod nas je došao uz pratnju benda. King Dude iza sebe ima popriličan broj izdanja, a na ovoj europskoj turneji predstavlja svoj sedmi po redu dugosvirajući album “Music To Make War To“. Večeras se u Zagrebu ukazao po drugi put, svoj premijerni nastup imao je u Močvari prije tri godine.

Nešto poslije deset sati pozornicu Vintage Industrial Bara zaposjeda četvero ljudi u crnom i započinje širenje dark folk gospela. Poput izvođača kao što su Nick Cave, Johnny Cash i Douglas Pearce, koji su itekako utjecali na njihov rad, u svojoj su glazbi izmiješali country, blues i folk i dodatno ga začinili post punk, industrial, psych, surf i metal utjecajima ne bi li dobili što mračniji zvuk. Nastup su započeli pjesmom “Velvet Rope“ i dvije trećine koncerta su odradili uglavnom u sporijem i mračnom ritmu uz pjesme kao što su “I Wanna Die At 69“ i “Silver Crucifix“, ne bi li s pjesmom “Sex Dungeon (USA)“ ubrzali ritam i ubrzo nakon nešto manje od sat vremena svirke pjesmom “Miss September“ završili svoj službenim dio nastupa. Naravno, to nije bilo sve, publika ih gromoglasno zove nazad i na bis izlazi Thomas Jefferson Cowgill solo i prvo svira jednu stvar na klavijaturi (koja je btw. čitavu večer bila neiskorištena pošto ih je navodno večer prije napustio klavijaturist), a nastup je odlučio završiti uz gitaru i pjesmu “Lucifer’s The Light Of The World“.

Iako se dobar dio nastupa trudio ostaviti dojam mračnjaka, ipak nije izdržao do kraja koncerta zadržati smrknuto lice i u više je navrata sa smiješkom na licu bacao fore, pa je meni osobno “princ tame“ ostavio dojam lika koji uopće nije toliko mračan kako ga se predstavlja, nego se samo fino poigrava s tom goth estetikom, ali da mu širenje dark evanđelja itekako ide od ruke uvjerili smo se i sami večeras uživo u ugodno popunjenom Vintage Industrial Baru.

Joža

https://www.facebook.com/kingdudemusic/

Leave a Reply