CIRKOBALKANA 7 – FESTIVAL suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru & 20 godina Močvare

CIRKOBALKANA 7 – FESTIVAL suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru & 20 godina močvare, u partnerstvu sa ride&camp projektom

1.5. – 20.5. 2019.

Pred nama je sedmo po redu izdanje festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru CirkoBalkana. Ovaj regionalni putujući festival započinjemo u Zagrebu na dobro poznatoj lokaciji. Cirkuski je šator  postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo i za vrijeme trajanja festivala ugostit će 12 regionalnih i europskih  cirkuskih ostvarenja. Također smo za vas pripremili vrlo bogat popratni program i zabavne sadržaje koji će se dešavati oko šatora i u samom šatoru. Biti će tu dosta zanimljivih radionica za profesionalce/ke, rekreativce/ke i djecu, vizualne instalacije, gatanja, proročanstva, tatoo lutrija, okrugli stol, izložbe, glazba, hrana, piće i još mnogo toga.

Festival CirkoBalkana jasno pokazuje svoju osnovnu namjeru, a to je je promocija i potpora izgradnji regionalne umjetnosti cirkusa, trenutno najinovativnijih projekata iz čitave Europe – ovogodišnjih laureata CircusNext Platforme, kao i nekih hibridnih ostvarenja,  koja osim cirkusa u osnovi uključuju i druge inovativne umjetničke forme, vješto se poigravajući sa najnovijim tehnološkim ostvarenjima koja na sebi svojstven način implementiraju u cirkus.

Tako ćete u programu moći pronaći čak dvije regionalne premijere koje će se desiti u Zagrebu kao i dvije predstave iz regije koje su ovosezonski uradci.  Sa Zapada nam pak, na sedmu godinu dolazi sedam veličanstvenih, novih ostvarenja – od onih sa svojim cirkuskim solo projektima do predstava sa po pet i više izvođača na sceni.

Ovogodišnje izdanje festivala je na neki način posvećeno razvoju regionalnih cirkuskih umjetnika mlađe generacije kroz projekt Ride&Camp ovogodišnjih partnera – francuske kompanije Un loup pour l’ homme, pa smo tako osmislili i niz zanimljivih sadržaja za umjetnike iz regije koji se žele priključiti ovom programu.

Zagrebačko izdanje festivala ostvaruje brojna partnerstva sa kolegama i prostorima koji se bave nezavisnom kulturom ali i onim institucionalnom, pa je i sam festival jedna vrsta programske suradnje sa klubom Močvara i proslavom njihovog 20-og rođendana, Pogonom Jedinstvo s kojima od početka surađujemo na različitim projektima vezanim uz razvoj publike i lokalne zajednice, AKC-Attack-om s kojim postavljamo izložbu fotografija u njihovoj galeriji Siva, knjižnicom Marija Jurić Zagorka u kojoj postavljamo izložbu plakata,  Francuskim institutom u čijoj Medijateci također postavljamo izložbu fotografija i organiziramo okrugli stol o suvremenom cirkusu te Zagrebačkim plesnim centrom u kojemu će se održati cirkuska radionica i  Krug kreativnosti pod vodstvom umjetnika iz kompanije Un loup pour l’ homme.

Program ovogodišnjeg festivala je vrlo raznolik pa između predstava, radionica, tribina i zabavnih sadržaja – svatko može pronaći svoje mjesto ili više njih!

Program možete pronaći na linku: http://cirkobalkana.org/sr/program-cirkobalkana-7-2019/

Vidimo se na Trnjanskom nasipu!!!

Festival CirkoBalkana sufinanciran je od: Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova, Francuskog instituta, Talijanskog instituta, AC/E, Program Europske unije Kreativna Europa kroz CircusNext  platformu, Teatroskop, Program Erasmus +

Leave a Reply