Glazbeni lonac: Nellcote

When:
22. April 2017. @ 20:00
2017-04-22T20:00:00+02:00
2017-04-22T20:15:00+02:00
Where:
Kavez
Savska cesta 160
10000, Zagreb
Croatia
Cost:
Free

Povratak Nellcotea s bendom na Glazbenom loncu

Artwork by SUPERNIA

 

Mjesto radnje: Kavez, Savska 160

Vrijeme radnje: subota, 22. travnja (20h)

Ulaz: slobodan, sve donacije idu bendu!

 

Nakon par godina traganja za izgubljenim dušama i nekoliko mjeseci nakon povratka singlom „If Only They Could“, Nellcote se umnožio i sada ga čini četveročlani bend. Prvi EP uskoro će izaći u javnost, a na Glazbenom loncu će u subotu, 22. travnja s početkom u točno 20 sati (nemojte da bude da vas nismo upozorili!) ispričati priču o višegodišnjem putovanju i svemu na što su na njemu naišli.

Krenuli su 2010. kao akustični projekt Vinka Ergotića i Lovre Boljata i već s prvim objavljenim pjesmama („She Said“, „Hold On“) skrenuli pažnju na svoju folk bluzersku melankoliju. „Svakako treba pripaziti na ovaj bend u narednom periodu jer bi mogli napraviti velike stvari“ – pisao je tada Siniša Miklaužić s portala Muzika.hr.

Velike stvari dolaze malim koracima pa je u narednim godinama Nellcote radio pedantno i koncentrirano, nizali su se nastupi uživo u raznim postavama (Tvornica, Spunk, Vip, Močvara, INmusic, Terraneo, Indirekt…), a onda je uslijedila stanka

.? Poslušaj: Nellcote – „Hold On“

Nakon, kako sami kažu, traganja za izgubljenim dušama, vraćaju se u listopadu singlom „If Only They Could“. Na putovanju su pronašli dvije izgubljene duše pa se Vinku i Lovri pridružuju Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj) i Nellcote kreće s radom na svom prvom EP-ju.

Na Glazbenom loncu 22. travnja prvi ćemo puta moći čuti i novi singl koji će s pratećim videospotom uskoro ugledati svjetlo dana i prethoditi izlasku EP-ja početkom svibnja. Kako zvuči Nellcote u punoj bendovskoj postavi čut ćemo te subote u točno (!) 20 sati.

? Poslušaj: Nellcote – „If Only They Could“

Ulaz u Kavez je slobodan i svi su dobrodošli, a dobrodošle su i donacije u lončić iz kojeg sav prikupljen iznos ide isključivo izvođačima kao potpora njihovom radu.

 

Event

Glazbeni lonac #12 – Nellcote

 

Go social – Nellcote

Facebook

Bandcamp

Instagram

Youtube

 

[PRISJETI SE ŠTO SMO KUHALI]

GL S01E05 – ManMachine: https://youtu.be/p9qHMnocpwI

GL S01E04 – The Yellow Buzz: https://youtu.be/ZGKzrs-5F0c

GL S01E03 – Clone Age: https://youtu.be/ETXfTjWk1o0

GL S01E02 – Svemir: https://youtu.be/PYR6bA-ycwE

GL S01E01 – Spleen G: https://youtu.be/VU9Gqs3xjy8

 

Go social – Glazbeni lonac

Glazbeni lonac Facebook

Kavez

 

Medijski podržava Ziher.hr

Leave a Reply