Kries

When:
23. February 2018. @ 21:00
2018-02-23T21:00:00+01:00
2018-02-23T21:15:00+01:00
Where:
Boogaloo
Ul. grada Vukovara 68
10000, Zagreb
Croatia
Cost:
65/85kn

Kries sprema veliki spektakl u Boogaloou!

 

Velika promocija dugoiščekivanog i po mnogima jednog od najboljih albuma u 2017. u Hrvatskoj i općenito world music sceni „Selo na okuke“ dogodit će u petak, 23. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo. U tom selu iza okuka krije se Kries. Cijena ulaznice za ovaj glazbeno-scenski spektakl mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni 65 od kuna u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Boogaloou. Ako ih ostane na dan će koštati 85 kuna.

Prvi Kries upaljen je davne 2003. godine i odonda nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem prisvojili su epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Indoneziji,… (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…)

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama, a nasljednik je „Kocijana“ i njihovog prvijenca „Ivo i Mara“.iz 2004. Tonski snimatelji su Igor Ivanković (Gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik scena Bursa i AKC Medika, Zagreb) i Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb). Za miks i produkciju zaslužan je Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb), dok je album masterirao Dragutin Smokrović Smokva. Motiv s naslovnice djelo je multimedijalnog umjetnika iz Splita Petra Grimanija.

 

Sastav:

Mojmir Novaković – vokal

Ivo Letunić – lijerica

Andor Végh – gajde, diple, frula, dvojnice, kaval

Krešimir Oreški – udaraljke

Erol Zejnilović – električna gitara

Konrad Lovrenčić – bas gitara

Ivan Levačić – bubnjevi

 

 

FB: https://www.facebook.com/Kriesband/?fref=ts

YT: https://www.youtube.com/watch?v=rdEytem3fQk

Web: https://kries.info/

 

FB event: https://www.facebook.com/events/132648007410438/

Leave a Reply