Indie post punk gig: SAVAK + The Poison Arrows

When:
7. November 2017. @ 22:00
2017-11-07T22:00:00+01:00
2017-11-07T22:15:00+01:00
Where:
Klub Močvara
Trnjanski nasip bb
10000, Zagreb
Croatia
Cost:
40kn

Indie emo naočale u novoj sezoni kreću u nove radne pobjede i uz dva se sjajna benda prisjećaju zlatnog doba američkog nezavisnog rocka, cca. 1995.-2005. Dakle, u goste nam dolaze sljedeće legende: 

SAVAK (S.A.D.)
www.savakband.com
www.facebook.com/savakband
https://savak.bandcamp.com/

Godinu dana nakon nastupa s našim čovjekom iz San Pedra, Mikeom Wattom, vraćaju nam se stari (post) panksi i prekaljeni veterani američke nezavisne scene – njujorški SAVAK. Bend je osnovan 2015., ime je posuđeno od iranske tajne policije, osoblje je regrutirano iz prilično jakih grupa poput Obits, The Make Up, Holy Fuck i Girls Against Boys, a u Europu dolaze u svrhu promocije svog drugog albuma “Cut-Ups”, koji će uskoro biti objavljen za etiketu Ernest Jenning Record Co. Momci su prošlogodišnjim debitantskim albumom “Best of Luck in Future Endeavors” naznačili smjer u kojem se žele kretati, a novi album samo pokazuje koliko je bend u međuvremenu sazrio – SAVAK su podjednako na tragu bendova poput Neu!, The Gun Club, The Fall, Magazine, Mission of Burma, Gang of Four, The Byrds, Television i Wipers… ukratko, znaju znanje. Ne propustiti!

SAVAK – Call It A Night
www.youtube.com/watch?v=7a4P_TS2ZYI

THE POISON ARROWS (S.A.D.)
http://thepoisonarrows.com/
www.facebook.com/thepaband
https://thepoisonarrows.bandcamp.com/

Rječnikom prosječnog glazbenog novinara, The Poison Arrows su “veterani američkog nezavisnog rocka koji imaju ozbiljan pedigre i stotine koncerata u nogama” – basist Pat Morris svoje je umijeće pokazao u kultnim Don Caballero na albumima “For Respect” i “What Burns Never Returns”, gitarist Justin Sinkovich svirao je u Atombombpocketknife koji su 2003. svirali u KSET-u i pritom nisu imali sreće kao The National, pa da broj prisutnih u publici poraste s trideset na tristo pa na tri tisuće, a bubnjar Adam Reach je ranije udarao u Pink Avalanche. 

Uglavnom, bend je kao stvoren za sve ljubitelje bučnog i čvrstog Chicago/Touch and Go Records zvuka, dosta popularnog u Agramu, dočim je njihov ritmični i snažno strukturirani post punk zvuk na tragu klasika poput Wire i The Fall. The Poison Arrows bi vas mogli podsjetiti na Girls Against Boys, a definitivno ćete čuti i utjecaje bendova u kojima su ovi mladići ranije svirali. Da se pripremite, poslušajte njihov posljednji album “No Known Note”. 

The Poison Arrows – No Known Note (Part II)
www.youtube.com/watch?v=wZcQdelwfPc&t=15s

Leave a Reply