Franz Kafka Ensemble + Gungula

When:
12. October 2017. @ 20:00
2017-10-12T20:00:00+02:00
2017-10-12T20:15:00+02:00
Where:
Klub Sax!
Palmotićeva ul. 22
10000, Zagreb
Croatia
Cost:
25/35kn

Vrhunski glazbenici iz Franz Kafka Ensemblea u četvrtak u Saxu!

U četvrtak, 12. listopada u Sax stiže nesvakidašnja impro instrumentalna poslastica Franz Kafka Ensemble i zanimljiva ženska četvorka Gungula! Cijena karte u pretprodaji iznosi 25 kuna i može se kupiti tijekom radnog vremena kluba, dok će na ulazu koštati 35 kuna!

Instrumentalni bend Franz Kafka Ensemble nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje u konkretan i kompaktan izraz.

Povratkom Damira Prica Kafke (saksofon) iz Amsterdama, on i Igor Pavlica (truba) pristupaju tadašnjem Peach Pitu u kojem sviraju Franjo Glušac (gitara) i Bruno Vidović Vorberger (bubnjevi) s tadašnjim basistom Mihaelom Beleom.

Nakon otprilike godinu dana Bele odlučuje napustiti bend, a ostatku benda pridružuju se Roko Crnić na basu i Ivan Marincel na trombonu te kolektiv nastavlja funkcionirati pod imenom Franz Kafka Ensemble. Ime benda nastalo je kao dosjetka na imena dvojice članova, Franca na gitari i Kafke na saksofonu.

FKE spaja nekoliko tradicija zagrebačke underground scene, od math/post rocka benda Peach Pit iz kojeg potječu Bruno i Franc, preko avant jazz, world music i contemporary utjecaja koje su donijeli Prica i Pavlica (Cul De Sac, Haustor…), do osvježenja u vidu klasično obrazovanog trombonista Ivana Marincela (Antenat) i svestranog Roka Crnića iz prog pop benda Porto Morto. U svojem izrazu FKE sve te utjecaje spaja u cjelinu koja pomalo podsjeća na francuske filmove ’60-ih, ethno jazz, progresivni rock te suvremenu klasičnu glazbu.

Članovi FKE kolektiva u većem su dijelu ujedno i članovi kultnog impro kolektiva Cul-De-Sac, s kojim FKE dijeli sklonost eksperimentu, premda je glazba FKE većinom komponirana i ne oslanja se toliko na kolektivnu improvizaciju pri izvedbi, već prije u procesu komponiranja u kojem sudjeluju svi članovi podjednako.

FKE je u dosadašnjem radu sudjelovao u komponiranju i izvedbi žive glazbe za nekoliko nijemih filmova, a upravo zbog “filmičnosti” njihove glazbe otvoreni su za daljnje suradnje na području filmske glazbe.

https://www.facebook.com/FranzKafkaEnsemble/

Gungula je četveročlani zagrebački bend koji prema vlastitim riječima svira hazzy funky gipsy swingy bluesy mess. Članice su: Matilda Fatur – klavijatura/kontrabas/vokal, Mirna Čupić – gitara/ukulele/vocal, Janet Beriša – kontrabas/gitara i Hana Vrbanas – klarinet, a kao gost za ovu priliku će uskočiti Sara Debić na saksofonu!

https://www.facebook.com/gungulaband/

 

Fb event: https://www.facebook.com/events/540986516237935/

 

Ostale događaje u Saxu pogledajte na linku: http://bit.ly/2y8vQDr

Leave a Reply