BRANT BJORK + special guest: SEAN WHEELER

When:
19. October 2017. @ 21:00
2017-10-19T21:00:00+02:00
2017-10-19T21:15:00+02:00
Where:
Vintage Industrial Bar
Savska cesta 160
10000, Zagreb
Croatia

VINTAGE INDUSTRIAL PREDSTAVLJA:

BRANT BJORK  + special guest: SEAN WHEELER

ČETVRTAK 19.10.2017. / INFO O KARTAMA: USKORO

 

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/502625240070544/

Pustinjski Mag Brant Bjork dolazi poharati Vintage Industrial Bar sa svojom desert karavanom u sklopu ”GREE HEEN” europske turneje kako bi predstavio svoj zadnji album ”Tao Of The Devil” te tom prilikom dovodi gosta i velikog prijatelja SEANA WHEELERA kao specijalnog gosta.

Bjork je rock slavu dotaknuo je kao bubnjar KYUSSA i FU MANCHUA. S vremenom koje je pregazio, odlučio se posvetiti sebi i onome što on voli, a to su vječna rockerska pustinjska putovanja. Slobodno ploveći pod svojom zastavom uz svoje multi-instrumentalne vještine dolazi u Zagreb kako bi pokazao i dokazao da njegovoj kreativi nema kraja. 

Specijalni gost na turneji je njegov prijatelj odvjetnik Sean Wheeler poznat po teatralnim nastupima i svojim tetovažama, a mnogi ga uspoređuju s Tom Waitsom i Mark Laneganom.

**************************
BRANT BJORK 
Rođen u Palm Desertu gdje je već s 13 godina počeo nastupati. U srednjoj školi počeo je svirati sa svojim frendovima Josh Hommeom, Chris Cockrell ( kasnije Nick Oliveri) i John Garciom iz čega se formirao bend koji danas svi znamo kao KYUSS, jedan od najutjecajnijih desert rock bendova današnjice i predvodnika svjetske stoner rock scene. Sve se to odvijalo početkom devedesetih, a tada su izdali 3 zlatna albuma koji su zasigurno ostavili utisak u tom glazbenom pravcu [”Wretch”, ”Blues for the Red Sun” i ”(Welcome to) Sky Valley”].

Bjork ’93., napušta Kyuss i seli u Humboldt kako bi pekao pizze i igrao nogomet. Previše kiše ga je vratilo u toplije krajeve gdje je osnovao svoju nezavisnu izdavaču kuću pod nazivom EL Camino, koja kasnije postaje Duna Records i Low Desert Punk Records. Kako je vrijeme teklo ’96., se spojio s Hommeom kako bi zajedno osnovali The Desert Session sagu i radili na onome što je danas Queens Of The Stone Age. Godinu nakon, Bjork se pridružio bendu Fu Manchu kao bubnjar i s njima snimio 5 albuma.

U međuvremenu je radio na onome što je danas BRANT BJORK i shvatio kako je to ono čim se dalje treba baviti.

Početkom novog milenija se bacio u solo vode, a pod ovim imenima možemo iskopati njegove solo uratke; Brant Bjork, Brant Bjork and the Bros i Brant Bjork and the Low Desert Punk Band.

**************************
DISKOGRAFIJA:
§ Jalamanta (1999)
§ Brant Bjork & the Operators (2002)
§ Keep Your Cool (2003)
§ Local Angel (2004)
§ Tres Dias (2007)
§ Punk Rock Guilt (2008)
§ Gods & Goddesses (2010)
§ Tao of the Devil (2016)
§ Jacuzzi (TBA)

**************************
www.brantbjork.net 
www.facebook.com/BrantBjorkOfficial
www.instagram.com/brant_bjork

**************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Leave a Reply