39. Ri Rock Festival – Za svakog po nešto

When:
5. December 2017. @ 21:00 – 10. December 2017. @ 04:00
2017-12-05T21:00:00+01:00
2017-12-10T04:00:00+01:00
Where:
OKC Palach
Kružna ul. 8
51000, Rijeka
Croatia
Cost:
25/35kn - 40/50kn - 100kn


Ove godine, jedan od najdugovječnijih festivala u Europi – Ri Rock Festival, ponudit će svojoj vjernoj publici raznolik program za mlade i one starije. U čak 5 dana (05. – 09.12.2017.) održat će se koncerti, natjecanje demo bendova, radionice, prezentacije, Jam Session, natjecanja u fotografiji i slušaonice. Na bini u OKC Palach uz natjecateljske bendove nastupit će i gosti festivala. S ponosom predstavljamo: poznati mostarski bend – Zoster, zagrebačke legendarne punkere – Motus, hrvatske metal velikane – Narednik Lobanja i Vod Smrti te izvanredni i jedinstveni jazz/rock/D’N’B/electro/fusion/IštaSveNe bend – Chui.
Još jedna godina Ri Rock Festivala udružit će mnoge aktere alternativne scene i tako pružiti za svakoga po nešto.
 

05.12.2017. Utorak
Koncert članova Udruge LP Rock i održavanje proslave Dana Riječkog Rocka.
——————————————————————————————————————–
Dan Riječkog Rocka obilježava se 5. prosinca, na datum kada je 1957. u Rijeci otvoren Husar, prvi disco klub u bivšoj državi. Povodom ovog dana Udruga LP Rock održat će počasni koncert sa “starijim” rockerima riječke scene u utorak  05.12.2017. u OKC Palach uz besplatan ulaz i prijenos uživo i to s preko 12 bendova koji će odsvirati zlatne klasike rock glazbe.

06.12.2017. Srijeda
Radionica: Ri Rock Klinika

——————————————————————————-
Udruga Ri Rock održat će još jednu u nizu Ri Rock Klinika u kojima će pokušati prenijeti iskustvo i znanje vezano za promociju, booking i organizaciju te pomoći bendovima u daljnjem radu.
Na radionice, koje startaju  u 17h u OKC Palach, pozvani su svi bendovi i glazbenici kojima žele saznati više i pospješiti rad svog benda te postave pitanja koja ih zanimaju, a ulaz je naravno besplatan.

07.12.2017. Četvrtak
Jam Session i prezentacija Glazbenog Centra “Art Of Music” 
—————————————————————————————–
Četvrti dan festivala posvećen je svima koji vole svoje druženje okružiti glazbom i instrumentima.
Udruga RI ROCK i Glazbeni centar ART OF MUSIC Rijeka pozivaju na:

PREZENTACIJU IBANEZ GITARA

ART OF MUSIC Glazbeni centri profesionalni su odabir svakog glazbenika u Sloveniji već više od 5 godina, a odnedavno i u Rijeci na adresi Ružićeva 1. uz veliki izbor glazbene opreme vrhunskih svjetskih proizvođača u svojem asortimanu ART OF MUSIC Vam nudi i nadaleko poznati brend IBANEZ.

Na prezentaciji će biti predstavljeno najbolje što Ibanez danas nudi!!!

Više od 15 električnih gitara predstaviti će vam naš sugrađanin i vrhunski gitarist MARKO SEDLAK.

Neke od gitara koje ćemo predstaviti su potpuno novi modeli na tržištu, a sviraju ih vrhunski gitaristi STEVE VAI i KIKO LAUREIRO ( Megadeth, Angra ). Kako zvuče uživo i koliko je moćan osjećaj svirati upravo te gitare, kao i veliki broj ostalih modela, moći ćete se uvjeriti uživo u Palachu 07.12.2017. od 18:00 h.

Nakon prezentacije, u 21h, održat će se Jam Session na koje se pozivaju svi glazbenici da ponesu svoj instrument, zasviraju s drugim glazbenicima i komuniciraju na nekom drugom jeziku.

08. i 09.12.2017.
39. Ri Rock Festival – Natjecateljske večeri  i nastup gostujućih bendova
———————————————————————————————————
08. i 09.12., to jest petak i subota,održat će se, kao i svake godine do sada, koncertno natjecanje demo bendova iz Primorsko – goranske i Istarske Županije koji će se natjecati za titulu pobjednika i bogate nagrade. Uz njih će naravno nastupiti i gostujući bendovi Zoster, Narednik Lobanja i Vod Smrti, Chui i Motus.   

Prijavnice:

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima s područja Primorsko- goranske i Istarske županije da se prijave za nastup i predstave svoj rad u 20 minuta. Prijave su otvorene od 06. do 24. studenog 2017. , a bendovi se mogu prijaviti na sljedećem linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScy_mT6_icHl-I8PrDkLojUwzAYubn-5MT3di4_GfUDpYmodA/viewform i službenoj stranici Udruge Ri Rock >>rirock.hr<< . Uz opis benda i tehničke specifikacije potrebno je priložiti i dvije autorske pjesme. Na bendovima je da pokažu što znaju, svirajući striktno autorske pjesme. Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 39. Ri Rock Festivala.

Nagrade

Nagrade za osvojeno prvo mjesto na 39. Ri Rock Festivalu:

– Snimanje demo EP-a u Studiju Palach u vrijednosti 3.000,00kn

Studio Palach: https://www.facebook.com/studiopalach/

– 4.000,00kn poklon bon u Glazbenom centar Art of Music

Art Of Music : https://www.facebook.com/ARTofMUSICRijeka/

– Besplatna priprema i 20% popusta za printanje bendovskih majci + 200 besplatnih bendovskih naljepnica u design i print studiju Mega Majice.
Mega Majice: https://megamajice.com/ 
– Popust na izradu tetovaža u River Ink tattoo studiju za svakog člana benda

River Ink: https://www.facebook.com/River-Ink-Tattoo-227837241031741/

– Intervju u dnevnim novinama Novi List

 Novi List: https://www.facebook.com/novilist/

– Mjesec dana besplatnih probi  u Music Box studiju Udruge Ri Rock

https://www.facebook.com/rirockmusicbox/

 

Nagrade za osvojeno drugo mjesto na 39. Ri Rock Festivalu:

-2.000,00kn poklon bon u Glazbenom centru  Art of Music

– 500,00kn poklon bon Udruge Ri Rock iskoristiv u Glazbenom centru Art of Music

Art Of Music: https://www.facebook.com/ARTofMUSICRijeka/

– 20% Popusta na tisak bendovskih majci i 100 komada besplatnih naljepnica u design i print studiju Mega Majice.
Mega Majice: https://megamajice.com/ 
– Intervju u dnevnim novinama Novi List

Novi List: https://www.facebook.com/novilist/ 

– Mjesec dana besplatnih probi  u Music Box studiju Udruge Ri Rock

https://www.facebook.com/rirockmusicbox/

 

Nagrade za osvojeno treće mjesto na 39. Ri Rock Festivalu:

-1.500,00kn poklon bon u Glazbenom centru Art of Music

– 500,00kn poklon bon Udruge Ri Rock iskoristiv u Glazbenom centru Art of Music

Art Of Music: https://www.facebook.com/ARTofMUSICRijeka/

– Intervju u dnevnim novinama Novi List

Novi List: https://www.facebook.com/novilist/ 
– 100 komada besplatnih bendovskih naljepnica u design i print studiju Mega Majice.
Mega Majice: https://megamajice.com/ 
– Mjesec dana besplatnih probi  u Music Box studiju Udruge Ri Rock

https://www.facebook.com/rirockmusicbox/ 

Foto Natječaj:

U sklopu 39. Ri Rock festivala, Udruga RiRock u suradnji s AFK Palach organizira tematski foto natječaj.

Došlo je vrijeme da osvježimo stalni postav treće prostorije u Palachu i umjesto da kopamo po arhivu u potrazi za prastarim vizualima, odlučili smo spojiti ugodno s korisnim i predstaviti neka nova imena na riječkoj fotografskoj sceni. Natječaj je otvoren za sve zainteresirane, bez obzira na dob, spol, državu porijekla, mjesto prebivališta, opremu i tematske afinitete. Što šarenije, to bolje – Palach je ionako oduvijek bio poznat kao mjesto susreta različitih generacija i žarište razvoja lokalne glazbene scene. U želji da taj karakter propisno predstavimo novim postavom, jedini uvjet kojeg postavljamo je mjesto radnje: sve prijavljene fotografije moraju biti snimljene u klubu ili oko njega, neovisno o datumu nastanka.

Svi zainteresirani pristupnici mogu poslati do 10 fotografija u najvišoj mogućoj rezoluciji putem wetransfer.com na foto.natjecaj@palach.hr, uz svoje osobne podatke. Natječaj je otvoren od 13.11. do ponoći 26.11.

Nakon što žiri pregleda sve prijave i proglasi finaliste, izabrane fotografije bit će postavljene u trećoj prostoriji na prvi dan festivala, 5.12.2017.

Uz festivalsku ulaznicu, pobjednici dobivaju priliku za hvalisanje na društvenim mrežama i vječnu slavu… ili slavu roka trajanja dok se netko ponovno ne odluči na makeover treće. Sretno!

Slušaonice: Glazbeni Bućkuriš pobjednika Borbe Selektora
Nakon koncertnog programa u petak i subotu pobjednici Borbe Selektora: Sun Matt i Izet Medošević Makjaveli odradit će bućkuriš raznih glazbenih žanrova i tako rasplesati cijeli Ri Rock. Ovim putem pozivaju se svi posjetitelji da ostanu se zabavljati u Palachu do ranih jutarnjih sati.
Sun Matt: https://soundcloud.com/sun-matt
Iz@ Medošević Makjaveli: https://www.facebook.com/izet.medosevic

Glasanje publike i Žiri
Na samim ulaznicama za festival nalaze se redni brojevi koje posjetiteljima omogućavaju da se i njihov glas čuje. Naime, uz ovogodišnji glasački žiri jedan od glasova je i glas publike gdje posjetitelji na karti zaokružuju broj pod kojim se nalazi bend za koji žele glasati te ga ubacuju u glasačku kutiju koja će se nalaziti u PalachuOvogodišnji žiri sadržat će se od raznih aktera kulturne glazbene scene. Tako smo ovim putem pozvali predstavnika sponzora Glazbenog Centar Art Of Music – Luku Petrovića. Također će nam se pridružiti  Robert Jovanović poznati TV i radio voditelja i član bendova Mandrili i Turisti. Uz njih imamo i jednog mlađeg člana žirija, a radi se o Borni Lončariću članu pobjedničkog benda Ri Rock Festivala – Neglected. Tonac ovogodišnjeg broja festivala – Sebastijan Tomažin i DJ također će ove godine dati svoj glas, a naravno pridružit će im se i predsjednik Udruge Ri Rock – Nikola Jovanović.

Ulaznice, majice i Ri Rock Štand na Korzu

Ulaznice i majice za ovogodišnji Ri Rock Festival mogu se nabaviti u pretprodaji na već dobro poznatom Ri Rock Štandu koji će se nalaziti na riječkom Korzu od 04. do 09. prosinca 2017. te na ulazu u Palach na dane festivala.

Cijena ulaznice za prvi i drugi dan festivala iznosit će 25,00 kn u pretprodaji te  35,00 kn na dane festivala. Cijena za festivalsku kartu iznosit će 40,00 kn u pretprodaji te 50,00kn na dane festivala. U ponudi će se naći i dobro poznati Ri Rock Paket koji stoji 100,00 kn, a sadrži Ri Rock majicu, plakat, te ulaznicu za drugi i treći dan.

 

Popratite priču putem svojih kanala, prisustvujte događanjima i podržite nas!
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/128934911138753/

Festival organizira:

Udruga Ri Rock:

http://www.rirock.hr/

http://www.facebook.com/udrugarirock

 

Suradnici:

Udruga LP ROCK

http://lp-rock.hr/

 

Ri Rock Festival ne bi se mogao održati bez vjernih donatora i sponzora :
Glazbeni Centar ART OF MUSIC:
https://www.facebook.com/ARTofMUSICRijeka/
Mega Majice:
https://megamajice.com/

Zaklada Kultura Nova:
http://kulturanova.hr/
Nacionalna Zaklada za Razvoja Civilnog Društva
https://zaklada.civilnodrustvo.hr/

HDS ZAMP:

http://www.zamp.hr/

Turistička zajednica grada Rijeke:

http://www.visitrijeka.hr/

Hrvatska Glazbena Unija:

http://www.hgu.hr/

Grad Rijeka:

http://www.rijeka.hr/

Medijski podržali:

www.perun.hr

www.mojarijeka.hr

http://www.novilist.hr/

http://www.metaljacketmagazine.com/

www.venia-mag.net

www.soundguardian.com

http://www.kanal-ri.hr/

http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/
http://kvarner360.eu/
http://www.rijeka-klik.hr/
http://www.teklic.hr/

Saveza Udruga Molekula:
http://www.molekula.org/

OKC Palach
www.palach.hr/

Leave a Reply