Rambo Amadeus u Vinkovcima prima nagradu DORF nagradu

13.DORF izdanje zaključeno je u subotu 24.8. u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci. Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine dobio je glazbenik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus. Zbog obveza, nije mogao u kolovozu doći na festival po nagradu i u dogovoru sa organizatorima organizirana je – prilikom primitka nagrade – sadnja 4 stabla likvidambra u Vinkovcima, u petak 22.11.2019. u ulici Slavka Jankovića, u 13.30 sati.

Rambo Amadeus je simboličnom gestom sadnje drveta, u suradnji s vinkovačkim festivalom odlučio dodatno skrenuti pozornost na očuvanje okoliša te potaknuti i druge na slične aktivnosti, koje doprinose povećanju kvalitete života. Na tom mjestu će laureati Festivala DORF nastaviti sadnju – i u narednim godinama. Akciju sadnje DORF stabala pomogli su Grad Vinkovci, Cvjećarstvo d.o.o.  i donatori.

U obrazloženju prilikom dodjele Festival DORF je istaknuo „Glazbenik, pjesnik i medijski manipulator jedinstvenu glazbenu karijeru započeo je u rodnom Herceg Novom 1979. godine u jazz-punk bendu “Radioaktivni otpad”. Debi albumom „O tugo jesenja“ 1988. počela je jedinstvena glazbena avantura pod pseudonimom Rambo Amadeus, u koju je stalo 15 izvrsnih albuma, brojni koncerti i kolaboracije, uvijek iznova originalno i uzbudljivo. Impresivan popis genijalnih rješenja i visoka kvaliteta najraznovrsnijih formi u kojima se okušava sve ove godine, mnogima služe kao svjetionik i putokaz. DORF festival svakako bi bio drukčiji da u našim životima nije bilo toliko Ramba Amadeusa.“

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu i ove godine zadužen je bio genijalni splitski kipar&strip autor Miro Župa. Podsjećamo, 13.DORF vizualni identitet je djelo Martina Peranovića, iz Otoka.

Festival DORF 2019 održao se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Partner festivala bio je Gradski muzej Vinkovci.

 

Leave a Reply