Bob Log III u Vintage Industrial Baru

Ove srijede, 30. listopada, bili smo u Vintage Industrial Baru gdje je nastupao Bob Log III.

Video zapis s koncerta.

 

Prvi nastup Boba Loga III pred zagrebačkom publikom, koji dan danas prepričavamo u krugovima u kojima se krećem,  održao se prije petnaest godina u Močvari i eto pružila nam se prilika da ponovimo gradivo. Za one koji ne znaju Bob Log III je američki one-man blues punk kantautor koji je glazbenu karijeru započeo krajem devedesetih i do sada iza sebe ima preko dvadeset izdanja i konstantno je na turnejama. Za ovu priliku na sebi je imao zlatni kostim (u stilu Evila Kenevila) i avijatičarsku kacigu (rekao bi Bob Log what hat?) na kojoj je instalirana telefonska slušalica koju koristi kao mikrofon i već uobičajeno bio je naoružan gitarama i bubnjem.

U deset sati Bob Log III izlazi na pozornicu koju je za ovu prigodu ispunio balonima, patkama i čamcem na napuhavanje i tosterom, nesvakidašnji izgled pozornice već nam je u startu obećavao šou program. Tijekom nešto manje od sat i pol svirke prošarao je uzduž i poprijeko svojim repertoarom, a posebno nas je uveseljavao njegov, mogao bih ga nazvati, stand up nastup između pjesama. Bacao je razne pošalice, bušio balone, prizivao fanove da mu sjede u krilu dok svira ako si željni napraviti selfie s njim, pekao nam je tost tijekom nastupa, počastio nas je čak i šampanjcem kojeg je ulio u napuhane patkice, a za uzvrat osim glasnih povika oduševljene publike dobio je i pokoju rakijicu, sve u svemu, uspostavio je prilično dobar kontakt s publikom i stvorio prilično dobru atmosferu, misija širenja blues punk gospela čini mi se da je još jednom urodila plodom.

Nadajmo se da neće opet proći petnaest godina do njegovog ponovnog ukazanja, a u međuvremenu ne bi bilo zgoreg da nam netko ugosti i Reverend Beat-Mana, još jednu blues thrash punk legendicu.

Joža

https://www.facebook.com/BobLog3/

Leave a Reply