Negative Approach i Fried Brain u Monteparadisu

Ovog četvrtka, 25. srpnja, posjetili smo Pulu ne bi li u Rojcu prisustvovali koncertu bendova Fried Brain i Negative Approach.

Video zapis s koncerta.

 

Pošto smo ovog prilično vrućeg ljetnog dana ispred Rojca stigli dosta rano pridržavali smo se uputa odaslanih putem medija od zdravstva i pomno, uz razgovor s našim starim znancima, pazili da u sebe ulijemo što više tekućine prije i za vrijeme koncerta. Nešto prije jedanaest sati jedva se nagovaramo da uđemo u uzavreli klub Monteparadiso jer je svirka domaće podrške, benda Fried Brain započela. Nakon nešto više od godinu dana postojanja ovaj bend je izdao svoj prvi album https://friedbrain.bandcamp.com/releases, a kako zvuče stvari uživo uvjerili smo se još jednom i to ove večeri na njihovom domaćem pulskom terenu. Ovaj punk pomladak večeras je pošteno oderao svoj set i već se za vrijeme njihovog nastupa izlila poprilična količina znoja, nakon dvadesetak minuta prilično divlje svirke hardcore punk štafetu prepustili su bendu  Negative Approach.

Oko pola dvanaest pred nas izlazi i bend Negative Approach. U najkraćim crtama u igri je legendarni hardcore bend iz Detroita koji je postojao svega tri godine, između 1981. i 1984., nakon čega su u hibernaciji bili dvadesetak godina, 2006. su se okupili ponovo, a trenutno od originalnih članova ostao je samo pjevač John Brannon, a ostatak benda čine članovi njegovog drugog benda Easy Action. Večeras su nam priuštili četrdesetak minuta sirovog i agresivnog hardcore zvuka koji i dalje uživo zvuči dovoljno moćno da bi pokrenuo i najmirnije posjetioce punk gigova, a po prilično divljoj atmosferi kakva se stvorila nakon prve pjesme čini mi se da takvih ove večeri baš i nije bilo puno u klubu. Znači pogo, stagediving, singalong i crowdsurfing ne staju čitav nastup, staro i mlado divlja na sve strane, baš prava hardcore punk atmosfera.

Negative Approach je koncert odradio baš korektno i odsvirao manje-više većinu svojih poznatijih stvari poput “Can’t Tell No One“ i „Nothing“, a da bi dodatno začinili atmosferu odsvirali su čak tri obrade, “I Got A Right“ benda The Stooges, “Borstal Breakout“ benda Sham 69 i “Chaos“ benda The 4 Skins, nakon službenog dijela nastupa tražio se, naravno, bis za kojeg su nam ostavili još jednu stvar. Sve u svemu, baš dobra hardcore punk feštica.

Joža

https://www.facebook.com/friedbrainband/

https://www.facebook.com/Negative-Approach-252596481434952/

 

Leave a Reply