Gorgasm, Cenotaph i Abnormality u Attacku

Ovaj ponedjeljak, 8. srpnja, bili smo u Attacku gdje se u organizaciji Abyssal Bookinga održao koncert bendova Abnormality, Cenotaph i Gorgasm.

Video zapis s koncerta.

Oko devet sati prvi pred nas izlazi bend Abnormality. To je američki bend nastao prije četrnaest godina, do sada su izdali demo, EP i tri dugosvirajuća albuma, a na ovoj europskoj turneji promoviraju zadnji od njih “Sociopathic Constructs“. Oni su svojim prilično brutalnim polusatnim death metal setom privukli respektabilan broj pulike u prve redove, ubili svirkom i štafetu prepustili bendu Cenotaph.

Cenotaph je bend nastao davne 1994., iza sebe imaju već podosta izdanja i jedan su od starijih turskih death metal bendova, a kod nas su došli povodom Aggressive Misanthropy Across Europe turneje koju dijele s bendovima Gorgasm i Abnormality. Iako im je od originalne postave ostao samo vokal ovaj bend ga i dalje dere na najjače, od njih smo dobili poštenu četrdeset minutnu brutalicu, meni osobno najbolji bend uživo ove večeri.

I za kraj nam je ostao bend Gorgasm. Ovi Amerikanci kao i Cenotaph sviraju već dvadeset i pet godina, nešto su manje produktivni od kolega im iz Turske (iza sebe imaju samo četiri albuma i četiri demo snimke), al nisu ništa manje brutalni, moglo bi se reći iz večeras viđenog nastupa da su itekako nabrijani i sirovi.

Oni su nam, bez obzira na to što im je basist poljubio granicu i ostao u Sloveniji zbog nekog problema s vizom, priuštili četrdesetak minuta brutalnog i primitivnog death metal zvuka i naravno dobili smo bis za kraj, krvarenje iz ušiju kakvom smo se i nadali.

Joža

https://www.facebook.com/AbnormalityOfficial/

https://www.facebook.com/AnalSkewer/

https://www.facebook.com/cenotaphtur/

Leave a Reply