Doksi na godišnjem – vikend besplatnog gledanja filmova

Doksi na godišnjem

Dok si na godišnjem, ne propusti besplatno pogledati hrpu dobrih
dokumentaraca

Zagreb, 10. srpnja 2019. – Ovaj vikend dokumentarci odlaze na godišnji odmor i ostavljaju vrata Restartove online videoteke širom otvorena. Tijekom subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja, više od osamdeset naslova iz Restartove doku-riznice moći će se pogledati potpuno besplatno na stranici volimdokumentarce.net uz korištenje promo kôda hrpadobrihdokumentaraca

Na virtualnim Restartovim policama baš svatko može pronaći ponešto za sebe. Ukoliko ste propustili, svakako pogledajte recentne “it” naslove poput Srbenke Nebojše Slijepčevića, koja je osvojila niz prestižnih nagrada od Sarajeva do Nyona i Cannesa, Na vodi Gorana Devića, laureata DOK Leipziga koji podjednako voli i publika i kritika ili Ne diraj! pobjedničkog filma Berlinalea koji progovara na temu ljudskog straha, ali i želje za intimnosti.

Viriti u tuđe živote nije lijepo, osim ako nije riječ o dokumentarnom filmu. Ljubitelje dokumentarnih biografija oduševit će niz naslova za koje se u kinima tražila karta više poput Bergman: jedna godina, jedan život, Grace: Bloodlight and Bami, Che – Novi čovjek i Marley.

U Restartovoj videoteci postoje i dokumentarci s kojih vrijedi otpuhati prašinu kao što je domaći dokuhit Gangster te voli o slavnom provodadžiji iz Imotskog, Funne: djevojke koje sanjaju more o grupi Talijanki “u najboljim godinama” koje po prvi put u životu dolaze na more – u Hrvatsku ili Trst Jugoslavija, dokumentarac o omiljenoj šoping destinaciji svakog građanina Jugoslavije.

Ljubitelji djela slavnog austrijskog dokumentarista Michaela Glawoggera moći će osvježiti sjećanja na njegov opus uz posljednji film s njegovim potpisom Bez naslova i onaj najpoznatiji – Slava kurvi, a tu su i dva filma velikog ruskog dokumentarista Vitalija Manskog: Ispod Sunca o životu u Sjevernoj Koreji i autobiografski Rodbina. 

ŸŸŸ

WEB: www.volimdokumentarce.net

FB: www.facebook.com/BasVolimDokumentarce

Materijali za novinare: https://app.box.com/s/8ak95fsgbmfad9venv6h9q26cwgvi4i1

ŸŸŸ

TRAILERI

Na vodi https://vimeo.com/260396965

Srbenka: https://vimeo.com/ondemand/srbenka/289847417

Ne diraj!: https://www.youtube.com/watch?v=4tNL0hjRei0

Bergman: jedna godina, jedan život: https://www.youtube.com/watch?v=NUsTZDMi_4s

Grace: Bloodlight and Bami: https://vimeo.com/ondemand/gracejones/309426606

Funne: djevojke koje sanjaju more: https://www.youtube.com/watch?v=xpxG0qXUyLQ

Gangster te voli: https://vimeo.com/ondemand/gangstertevoli/262353957

Trst, Jugoslavija: https://vimeo.com/ondemand/trstjugoslavija/272530628?autoplay=1

Leave a Reply