Punčke, Žen i ### u Attacku!

Ovog četvrtka, 13. lipnja, bili smo u Attacku gdje se održao Last Minute Gig uz bendove ###, Žen i Punčke.

Video zapis s koncerta.

 

Ovaj cjelokupni događaj se dogodio povodom selidbe pjevačice/gitaristice benda Punčke u Australiju i stavljanja benda Punčke u hibernaciju do daljnjeg. Da ne bi svirali sami pozvali su i prijateljske bendove Žen i ### da im prave društvo i zasviraju s njima na ovom oproštajnom koncertu. Oko pola deset prvi sa svirkom započinje sisački bend ###, prilično očekivan odabir za support bend pošto ionako polovinu benda čine basistica i bubnjar benda Punčke. Oni su nam večeras priuštili oko pola sata bučne alternativne post punk rokačine, obećavajući početak večeri.

Nakon kraće pauze red je došao na zagrebački audiovizualni bend Žen. Kod Žena je sve i dalje po starom, koncertno su prilično aktivne i neprestano su u muvingu. Večeras, pošto je u igri ipak bio radni dan u tjednu, a i publika je nestrpljivo čekala posljednji koncert benda Punčke čini mi se da su svirale nešto kraće nego uobičajeno, možda malo više od pola sata i prepustile su štafetu Punčkama, baš ugodan indie post rock/prog rock nastup.

Malo poslije jedanaest pozornicu zauzimaju i Punčke. Nakon dvanaest godina postojanja, više izmjena u postavi benda (već duže vremena nastupaju kao trio) i pet izdanja iza sebe došlo je vrijeme za pauzu, pa smo se tako večeras uputili do Attacka ne bi li zabilježili njihov zadnji koncert do daljnjeg. Publika ih je prihvatila i više nego dobro, možda je riječ prihvatila loš odabir pošto sam primijetio da manje-više svi iz prvih redova znaju njihove tekstove napamet, bilo bi bolje reći fanovi su podržali njihovu post punk alternative rock svirku na najbolji mogući način, plesom i pjevanjem. Svoj prilično nabrijan i emotivan posljednji gig završili su nakon jedno pola sata svirke, ali naravno to nije bilo sve, gromoglasno ih se zvalo nazad i kada su se vratili odsvirati još dvije pjesme publika se dala baš do kraja, skakanje na sve strane, palo je čak i par stagedivinga, a cjelokupni euforični nastup završen je nošenjem pjevačice preko čitavog Attacka.

Sve u svemu, bio je ovo jedan baš dobro odsviran oproštajni gig.

Joža

https://www.facebook.com/xzenxzen/

https://www.facebook.com/puncke/

https://www.facebook.com/dRdRdR-189002591246840/

Leave a Reply