Distort ZG Festival Vol 3: Urin, Löss i Sukob u Močvari

Ovog ponedjeljka, 24. lipnja, bilo smo u Močvari na četvrtoj večeri Distort Zagreb Festivala 3.

Video zapis s koncerta.

 

Posljednje večeri Distort Zagreb Festivala #3 svirali su bendovi Sukob, Urin i Löss. Oko pola jedanaest večer je svojim desetak minuta dugim nastupom otvorio bend Sukob, novi zagrebački hardcore bend, dosta moćna i angažirana rokačina.

Nakon Sukoba red je došao na Švedski bend Löss. Ovaj četverac iz Gothenburga svira dvije, tri godine i do sada imaju tri izdanja, a na ovoj europskoj turneji predstavljaju svoj nedavno izdan EP. Od njih smo večeras dobili petnaestak minuta sirovog hardcore punk zvuka koji je publika primila samo tako i uz pogo i urlanje podržala njihovu nabrijanu svirku.

I da završe ovaj četverodnevni festival čast je pripala bendu Urin. Ovaj bend nastanjen u Berlinu čine članovi bendova G.L.O.S.S., Piss i Cuntroaches, do sada imaju dva izdanja, a kod nas su došli u sklopu europske turneje na kojoj su s bendom Löss. Oni su nam večeras priuštili petnaestak minuta divljeg hardcore punk zvuka, pjevačica se valja po podu i unosi publici, bas se po malo svira s bušilicom, bubnjar roka bubnjeve kao da nema sutra, a gitaristica je u svom filmu, dosta prljav punk zvuk, prilično zanimljiva svirka.

Hvala udruženim snagama Doomtown Recordsa, Sntntn Bookinga i Štreber Bookinga na organizaciji ovog odličnog festivala, preživjeli smo i ovaj put, nadam se nastavku, vidimo se.

Joža

https://losspunx.bandcamp.com/album/ep

https://urin.bandcamp.com/album/incydent

Leave a Reply