Šumski u Cirkobalkana šatoru

Ove srijede, 15. svibnja, u sklopu proslave 20. rođendana Močvare u klubu se održala izložba Aleksandra Zografa http://subsite.hr/2019/05/izlozba-aleksandra-zografa-u-mocvari/ nakon koje smo se preselili u obližnji Cirkobalkana šator u kojem je bio koncert zagrebačkog benda Šumski.

Video zapis s koncerta.

 

Zagrebački bend Šumski postoji već dvadeset i osam godina i nedavno su izdali novi album “Ostrvo ledenog kita“, pa su tako ovu večer otvorili projekcijom svog prvog službenog spota za pjesmu “Pravi izlaz“. Ubrzo nakon spota bend izlazi na cirkusku pozornicu koja je za ovu priliku bila uređena skulpturama koje su par dana prije na izložbi u Močvari izlagali Esox Lucius Ido i Margareta Vidmar http://subsite.hr/2019/05/esox-lucius-ido-i-margareta-vidmar-putnici-u-mocvari/. Originalna postavu benda čine Kornel Šeper (bas/vokal), Viktor Krasnić (bubnjar/vokal) i Marin Juraga (gitara/vokal), ali već duže vremena sviraju u proširenoj verziji, pa su tako i ove večer nastupali u toj verziji koju uz originalni trojac čine i Franjo Glušac (gitara), Igor Pavlica (truba) i Stanislav Kovačić (čelo). Ove večeri smo od njih dobili nešto više od sat vremena šetnje kroz psihodelični ethno kraut safari. Službeni dio svirke završili su pjesmom iz spota na kojoj su im uživo izveli točku i sami sudionici tog spota, hrvatsko/danski glumac Zlatko Burić – KićoTricycle Trauma akrobatkinje Ivana Pedljo i Lidija Šola. Prilično impresivan kraj, ali naravno to nije bilo sve, tražio se i bis, pa smo dobili još par stvari i koncert je završen možda i najvećim njihovim hitom, pjesmom “Baba spava“. 

Šumski su večeras odradili prilično respektabilnu svirku, a da bi atmosferu cjelokupnog događaja doveli na još višu razinu doprinijeli su gostujući glumci, te Esox Lucius Ido i Margareta Vidmar koji su bili zaslužni za izgled pozornice, sve u svemu, bio je ovo jedan skroz kvalitetan audiovizualni događaj.

Joža

https://www.facebook.com/Sumskizvuk/

One thought on “Šumski u Cirkobalkana šatoru

Leave a Reply