Octopoulpe, DDR i Žblj Mozaik u Surogatu

Ove srijede, 22. svibnja, bili smo u Surogatu gdje se u organizaciji Cereal Bookinga održao koncert bendova Žblj Mozaik, DDR i Octopoulpe.

Video zapis s koncerta.

 

Malo poslije deset sati večer je otvorio bend Žblj Mozaik. Ovaj prilično friški zagrebački bend postoji nešto više od godinu dana i u startu ga je činio trojac iz kojeg je ako sam dobro shvatio nastao bend Parnepar, u međuvremenu se postava promijenila i sada nastupaju kao duo. Do sada su izdali samo jednu pjesmu na kompilaciji Extreme Animal Feast, a njihovo prvo službeno izdanje samo što nije ugledalo svijetlo dana. Večeras su nam se predstavili s petnaestak minuta dugim lo-fi new wave noise punk setom, a nastup su završili neobičnom obradom pjesme „Put u središte rudnika Kreka Banovići“ benda Zabranjeno pušenje.

Nakon kraće pauze red je došao na još jedan prilično friški zagrebački bend, a to je DDR. Oni isto postoje tek nešto više od godinu dana i ako se ne varam ovo im je tek peta, šesta svirka i u međuvremenu su snimili prvi demo koji možete poslušati ovdje: https://ddrddrddr.bandcamp.com/releases. Kada melankoličnom punk zvuku benda Hüsker Dü pridodate glavni vokal na tragu zagrebačkog 80’s benda Korowa Bar otprilike ste dobili zvuk benda DDR i ako ste fan mračnijeg post punk zvuka onda vam je njihov dvadeset minutni nastup svakako trebao sjesti ove večeri.

Oko pola dvanaest red je došao i na gostujući bend iz Koreje, Octopoulpe. Pošto je naš dragi prijatelj Igor Bezinović dan prije bio u Novom Marofu na koncertu Octopoulpea i napisao reportažu s tog događaja http://subsite.hr/2019/05/od-vjerana-novi-band-dva-ruska-banda-iz-perma-i-jedni-korejci-octopoulpe-total-rejects-fake-fun-i-charlie-umlaut-u-novom-marofu/ već smo unaprijed znali da se ne radi o običnom bendu, nego je u igri one-man bend kojeg čini Francuz nastanjen u Koreji.

Pošto sam i inače škrt na riječima kad je u pitanju pisanje reportaža s koncerata, poruka koju sam kao i mnogi drugi dobio od Kolumba uoči večerašnjeg koncerta mi je sijela kao budali šamar, pa ću ju iskoristiti umjesto mog trkeljanja o tome kako je večeras bilo na koncertu, jer vjerujem da se večerašnji nastup Octopoulpea nije puno razlikovao od onog dan prije u Novom Marofu, a pošto se i ja manje-više slažem s onim što je napisao o njegovom nastupu evo njegove poruke/preporuke u cijelosti: “ Dakle, jučer je u Novom Marofu moj novi band Charlie Umlaut imao svoj prvi koncert, ali to je za ovu preporuku manje bitno. Ono što je bitno je da je tamo svirao i tip koji se zove Octopoulpe te da taj isti tip svira večeras u Surogatu. A njegov nastup spada među najluđe i najzabavnije stvari koje sam imao prilike vidjeti u višedesetljetnom praćenju koncertne scene! Next level shit!! Mislim da bi se moglo reći da se radi o jednom od najtalentiranijih ljudi na ovom svijetu. Bubnjar, gitarist, basist, pjevač, programer, video umjetnik, komičar, showman, hobotnica (sve to u isto vrijeme), došao je iz Koreje u sklopu četveromjesečne solo turneje po Europi i mi sad imamo nevjerojatnu sreću da ga možemo vidjeti u Zagrebu i ostati osupnuti njegovom genijalnošću. Potpuno bi sulud potez bio propustiti taj koncert!! Ja danas idem ponovo.“

Društvance iz Marofa, Kolumbo Bezinović su bili ponovo na koncertu, neki od nas bili smo po prvi put i svakako nam nije nimalo žao što smo došli, dapače, mislim da se itekako isplatilo pogledati ovaj interaktivni audiovizualni math-core šou i nadam se da ćemo ga imati priliku vidjeti ponovo na njegovoj idućoj europskoj turneji.

Joža

https://www.facebook.com/octopoulpes/

https://librarion.bandcamp.com/track/b7-blj-mozaik-umjesto-konja-sme-a-oha?fbclid=IwAR2s8M6B0VIQFOLI-bALKSa3ysM9s97AAvK3PVZDyV94Z2diBf5AxUoSWK0

https://ddrddrddr.bandcamp.com/releases

Leave a Reply