Krypts i Jupiterian u Močvari

Ovog utorka, 7. svibnja, bili smo u Močvari gdje se u organizaciji Abyssal Bookinga i Nasty Eventsa održao koncert bendova Krypts i Jupiterian.

Video zapis s koncerta.

 

Malo poslije devet sati pozornicu prvi zauzima bend Jupiterian. Ovaj bend iz São Paula postoji šest godina, iza sebe imaju singlicu, EP i dva dugosvirajuća albuma i kod nas su došli povodom druge zajedničke europske turneje s bendom Krypts. Ovaj četverac zamaskiran u kukuljice večeras nam je priuštio četrdesetak minuta teškog, atmosferičnog i sporogorećeg death doom metala, fini početak večeri.

Nakon brazilaca red je došao i na “glavni“ bend večeri Krypts. Ovaj finski bend postoji desetak godina i do sad su izdali demo, dva EP-ja i dva albuma, a na ovoj europskoj turneji predstavljaju album “Cadaver Circulation“ koji bi svijetlo dana trebao ugledati krajem mjeseca na Dark Descent Recordsu.

Od ove mašine smo dobili sat vremena čistog i nepatvorenog doom death metal zvuka iz najhladnijih zabiti Hel(l)sinkija, ekipa pošteno svojim zvukom pomalo, ali sigurno, otvara deseti krug pakla, tako se to radi.

Joža

https://www.facebook.com/Kryptsdeath/

https://www.facebook.com/jupiteriansect/

Leave a Reply