Institute, Parnepar i Charlie Umlaut u Močvari

Ovaj utorak, 28. svibnja, bili smo u Močvari gdje se u organizaciji Doomtown Recordsa održao koncert bendova Institute, Parnepar i Charlie Umlaut.

Video zapis s koncerta.

 

Malo prije deset sati prvi pred nas izlazi bend Charlie Umlaut. U igri je novi zagrebački bend kojeg čine Kolumbo iz Welcomin’ Committee In Flamesa i dvoje članova benda No No Instigator. Ovaj večerašnji koncert im je bio prvi pred zagrebačkom publikom, a prije toga su imali samo jedan nastup prije desetak dana u Novom Marofu. Od njih smo večeras dobili dvadesetak minuta dug post punk set, prilično solidan prvi nastup.

Nakon kraće pauze podij ispod pozornice zauzima drugi zagrebački bend, a to je Parnepar. Kod njih je i dalje sve po starom, piči se po bučnom new wave/no wave zvuku najbližem onom što su radili yu bendovi s početka osamdesetih. Večeras su nam priuštili još jedan skroz kvalitetan dvadeset minutni set.

I za kraj nam je ostao gostujući bend Institute. Ovaj bend iz Austina postoji nešto više od šest godina, iza sebe imaju nekoliko singlica i EP-ija, te tri dugosvirajuća albuma, a na ovoj, njima drugoj, europskoj turneji predstavljaju zadnji od njih “Readjusting the Locks“.

Pjevač se klatari i izgleda kao da bi mogao umrijeti svaku sekundu, bubnjar dere bubnjeve s čikom u zubima, basist u svom filmu, gitarist kao da je ispao iz neke 70’s hooligan spike, uglavnom, letargija i beznađe na najjače. Od njih smo večeras dobili oko pola sata post punk boljenja kurca, fino odrađen gig.

Joža

https://www.facebook.com/Parnepar-374201293052535/

https://charlieumlaut.bandcamp.com/releases

https://institute.bandcamp.com/

Leave a Reply