Black Tusk i Killed a Fox u Močvari

Ovog petka, 24. svibnja, bili smo u Močvari gdje se u organizaciji Hangtime Agencyja održao koncert bendova Killed a Fox i Black Tusk.

Video zapis s koncerta.

 

Oko devet sati sa svojim nastupom započeo je domaći bend Killed a Fox. Ovaj zagrebački bend postoji već trinaestak godina, do sada su izdali tri dugosvirajuća albuma, a ove večeri su promovirali “Crown Shyness“, zadnji album izdan prije dva mjeseca. Večeras su nas sa svojom prilično kvalitetnom kombinacijom alternativnog rocka, metala i psihodelije s nešto više od četrdeset i pet minuta svirke zagrijali za nastup benda Black Tusk. Ako volite to što radi ovaj četverac već ovaj petak ih možete ponovo pogledati uživo u Kulturnom centru Mesnička gdje će predstaviti svoj najnoviji spot i odsvirati akustični set.

Malo poslije deset sati pozornicu zauzima i gostujući bend iz Amerike, Black Tusk. Ovaj bend postoji četrnaest godina, iza sebe imaju nekoliko singlica i EP-ija, te šest dugosvirajućih albuma, a na ovoj trotjednoj europskoj turneji promoviraju svoj posljednji album T.C.B.T. (Taking Care of Black Tusk).

Black Tusk svoj zvuk zovu swamp metal, a u biti kombiniraju sludge metal, hardcore, stoner rock i heavy metal, a da im to itekako ide od ruke uvjerili smo se i sami ove večeri odgledavši njihov nastup uživo. Od ovog četveročlanog benda smo dobili skoro sat vremena svirke, bili su prilično energični i nabrijani, što se baš ne bi moglo reći i za publiku koja ih je uglavnom bodrila samo pljeskom i povicima odobravanja i bez obzira na prilično mirnu reakciju publike odradili su itekako moćan i kvalitetan koncert.

Joža

https://www.facebook.com/killedafox/

https://www.facebook.com/BlackTusk/

Leave a Reply