Pestarzt, Mucha Ladaco, Drotpad i Besni Pacov u Močvari

Ove nedjelje, 28. travnja, bili smo u Močvari gdje se u organizaciji Vesele kornjače održao koncert bendova Pestarzt, Mucha Ladaco, Drotpad i Besni Pacov.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola deset večer je otvorio bend Mucha Ladaco. Ovi Poljaci su sa svojim nastupom uletjeli u zadnji čas i malo žanrovski odskaču svojom muzikom od većine bendova ove večeri, al nije loše tu i tamo malo razbiti kontinuitet. Koliko sam skužio ovaj duo (bas/vokal i bubanj) svira tek neko kraće vrijeme, do sada iz sebe imaju samo jedan demo i ovaj koncert u Zagrebu im je bio u sklopu prve europske turneje. Večeras su nam priuštili dvadesetak minuta punkoidne noise rokačine, prilično bučan i zanimljiv početak večeri.

Nakon kraće pauze red dolazi na još jedan gostujući bend, a to je Pestarzt. Ova ekipa iz Sombora svira nekih pet godina i do sada su izdali dva split albuma s bendovima From Soil i Kronstadt, te dva dugosvirajuća albuma, a na ovoj europskoj turneji predstavljaju zadnji od njih pod imenom “Pandemonium“. Večeras su nam se predstavili s jedno pola sata žestokog hardcore zvuka s primjesama crust punka, angažiran i moćan set.

Ubrzo nakon Pestarzta red je došao i na prvi od dva domaća benda, a to je bio Drotpad. Koliko vidim u njihovom taboru što se izdavaštva tiče manje-više nema ništa novo, al se svira i dalje, pa smo tako od njih još jednom dobili dvadesetak minuta sirove hardcore pankčine, večeras su baš fino zakucali.

I za kraj nam je ostao najmlađi bend večeri, a to je Besni Pacov. U igri je friški bend koji za sada iza sebe ima jednu snimku pod imenom “Sviramo za đaba pivu“. Od ovog prilično mladog punk nakota večeras smo dobili oko pola sata prljavog chaos punk zvuka, zvuk ulice najnovije zagrebačke no future punk generacije, prilično divlji kraj večeri.

Sve u svemu, bio je ovo jedan prilično kaotičan završetak tjedna.

Joža

https://www.facebook.com/muchaladaco/

https://www.facebook.com/Besni-Pacov-453239651693462/

https://www.facebook.com/pestarztxhc/

https://www.facebook.com/drotpad/

Leave a Reply