Mojo Men From Mars i Marko i Darko u Močvari

Ove srijede, 24. travnja, bili smo u Močvari gdje nam je Raw Syndicate Booking priredio grande promociju EP-ija “Target: Earth“ benda Mojoj Men From Mars.

Video zapis s koncerta.

 

Kao što to i priliči jednoj promociji bend Mojo Men From Mars ugostio je i prijateljski im bend Marko i Darko koji su s nastupom započeli malo poslije deset sati. Teško da postoji još netko ‘ko prati r’n’r koncerte po Zagrebu, a da nije čuo za Marka i Darka, pa ih stoga ne treba pretjerano opisivati. Ovaj zagrebački duo bi i mrtve digao na noge svojim eksplozivnim blues rock’n’rollom s punk stavom, pa su nas tako i ove večeri dobrano razdrmali tijekom nešto više od sat vremena svirke. Naravno, tražio se i bis na kojem je Marko već tradicionalno gitaru zamijenio svojim homemade daska instrumentom, Darko se i dalje držao svojeg bubnja, a za ovu priliku pridružio im se na basu i Mislav iz benda Thee Melomen, pa smo tako od njih za sam kraj dobili Diddleyevu pjesmu “Hey Bo Diddley“. Dečki su nas večeras i više nego dobro zagrijali za nastup benda Mojo Men From Mars.

Oko pola dvanaest prilično raspoložena ekipa iz benda Mojo Men From Mars zauzima startnu poziciji i kreće rokačina. Mojo Men From Mars je još jednom u četrdesetak minuta uspio na najsiroviji način spojiti rockabilly, psychobilly i punk rock ne bi li nastavili širiti garage r’n’r gospel na najjače. Čini mi se da postoji i novost, a to je ta da imaju novog člana na kontrabasu, ako slučajno i nije stalni član svakako se proširio repertoar pjesama na kojima gostuje. Nedavno sam bio u Bikers Beer Factoryju na promociji njihovog EP-ija “Target: Earth“ (Martin’s Garage Records) i ne znam točno po čemu je ova promocija bila grande, al dva put je dva put, pošto smo se opet dobro proveli, a ponavljanje je majka mudrosti, pa neka je grande, jedno je sigurno, ekipa koja brije na presveto trojstvo, 50’s rockabilly, 60’s garažu i 70’s punk je i ove večeri došla na svoje.

Za one kojima svirka uživo nije bila dosta mogli su uživati u izboru garage, surf, beat, r’n’b i soul glazbe čakovečke dj-ice Angelice Satanice koju je prije, između i poslije nastupa puštala direktno s ploča.

Uglavnom, bila je ovo još jedna vesela garage večer u režiji Raw Syndicate Bookinga.

Joža

https://www.facebook.com/Marko-i-Darko-1492256751059154/

https://www.facebook.com/MojoMenFromMars/

Leave a Reply