FNC Diverzant i BKD u Attacku!

Ove subote, 13. travnja, bili smo u Attacku na promocija albuma benda FNC Diverzant.

Video zapis s koncerta.

 

Kao što to i priliči jednoj promociji albuma Diverzanti su za ovu priliku pozvali i jedan bend da im se pridruži sa svojom svirkom, a to je bio BKD (Bistro klub Devetka). Ovaj varaždinski bend postoji deset godina, iza sebe imaju demo snimku i album “Leta su prešla, pameti ga ni“, a večeras su došli promovirati EP “Balkan Oi!“. Kao što se već iz imena njihovog posljednjeg materijala može zaključiti ovaj bend svira punk rock s primjesama oi punka, a da im to ide glatko od ruke posvjedočili smo ove večeri, od njih smo dobili nešto više od pola sata skroz solidne punk svirke.

Nešto poslije jedanaest sati red je došao i na bend FNC Diverzant. Ovaj bend postoji već, vjerovali ili ne, dvadeset i četiri godine, do sada su izdali split kazetu s bendom 5 Minutes To Steve i album “Prvi jubilarni“ 2003. i nakon poduže studijske pauze došao je i taj trenutak svijetlo dana, nakon šesnaest godina, ugledao je i njihov drugi službeni dugosvirajući album “Stanica Dugave“, izdan od strane Dirty Old Labela. Načuo sam nešto da je koncert bio rasprodan, nisam ziher, ali je svakako klub Attack večeras bio pun do vrha, okupilo se i staro i mlado, većina se dobrano podmazala i šou program je mogao krenuti. Diverzanti su redali stvari iz svih perioda svog stvaralaštva, moglo se primijetiti da im kod publike jednako dobro prolaze nove stvari kao i stare, ekipa je čitav nastup zdušno popratila pjevajući s njima sve odsvirane stvari, a o općem kaosu ne trebam ni pričati. Pogo, stagediving, valjanje po podu ispred i na pozornici nisu prestajali manje-više čitav nastup, a najveća euforija je naravno nastala uz pjesmu “Stari panksi“ obradu pjesme “Umišljeni ljudi“ benda Verbalni Delikt s kojom su, oko pola jedan, završili svoj nastup. Uglavnom, dečki su odradili možda jedan od boljih koncerata u svojoj karijeri barem od onih koje sam gledao, a fala vragu imao sam ih prilike gledati masu puta od njihovog začetka, svaka čast, samo šibajte dalje.

Večer se nastavila uz dj-a Vlaju The Baju i njegov izbor glazbe, sve u svemu, bila je ovo još jedna vesela punk rock večer u Attacku.

 Joža

https://www.facebook.com/FNC-diverzant-232260470146811/

https://www.facebook.com/BKDoi/

Leave a Reply