BNNT i The Karmakumulator u KSET-u na ZEZ Festivalu

Ove subote, 13. travnja, bili smo u KSET-u četvrtoj večeri ZEZ Festivala.

Video zapis s koncerta.

 

Došao je red i na četvrtu festivalsku večer i koncert bendova The Karmakumulator i BNNT. Oko pola deset pred nas izlazi The Karmakumulator, splitski eksperimentalni noise projekt koji ove godine slavi punoljetnost. Iza ovog projekta stoji Igor Mihovilović koji je tijekom osamnaest godina postojanja The Karmakumulatora surađivao s mnogim glazbenicima u raznim fazama rada i iza sebe ostavio pregršt izdanja, večeras je nastupao s Petrom Pečurom, čovjekom s kojim surađuje već desetak godina. Od dvojca u crnom večeras smo dobili četrdeset i pet minutni set sofisticirane avangardne buke, kvalitetan početak večeri uz harsh noise, industrial i drone glazbu s primjesama ritualne poganštine.

Nakon malo duže pauze red je došao na bend BNNT. Ovaj poljski noise duo, postoji od 2007. i do sada su izdali dvije singlice i dva albuma “BNNT“ i “Multiverse“. Malo prije jedanaest sati pred nas izlazi prvo bubnjar, Daniel Szwed, bez majice s potkapom i svojim prilično dugim repetitivnim bubnjanjem polako priziva publiku u prve redove, ubrzo mu se pridružuje podjednako obučen Konrad Smolenski na žičanom instrumentu izrađenom od starog projektila. Ne znam kako bi točno opisao njihov nastup, dobio sam dojam da prisustvujem svojevrsnom ritualu, a ne klasičnom koncertu. Od njih smo večeras dobili oko sat vremena sporogoreće hipnotičke buke, svakako zanimljiv bend uživo, ne nazivaju ih bez razloga soničnim teroristima.

ZEZ festival traje još danas, pa ako nemate pametnijeg posla u večernjim satima uputite se prema KSET-u gdje vas očekuje nastup Petera Brötzmanna i Heather Leigh.

Joža

https://www.facebook.com/The-Karmakumulator-134007230024064/

https://www.facebook.com/BNNNT/

Leave a Reply