Thee Melomen, The Jackson Pollock i Detroit Groove Gang u Močvari

Ovog četvrtka, 7. ožujka, u Močvari je Raw Syndicate Booking organizirao promociju novog albuma banda Thee Melomen.

Video zapis s koncerta.

 

Da Thee Melomen ne bi svirali solo ove večeri organiziran je i nastup prijateljskog im banda Detroit Groove Gang, te gostujućeg talijanskog banda The Jackson Pollock. Malo nakon devet sati na Močvarin podij prvo izlazi band Detroit Groove Gang. To je relativno novo ime na zagrebačkoj rock’n’roll sceni, svoj prvi EP “Roll with Detroit“ i album “Motor City Funk“ izdali su u isto vrijeme prije godinu dana, u međuvremenu su imali nekolicinu koncerata i izdali su jedan singl. Iz imena banda se već otprilike moglo zaključiti u kojem smjeru bi mogla ići glazba koju stvara ova petorka, Detroit je odavno poznat po soul/funk izdavačkoj kući Motown Records i naravno garage rock/proto punk bandovima The Stooges i MC5, pa bi se nakon preslušavanja njihovog materijala dalo zaključiti da je crpeći inspiraciju iz glazbe nastale krajem 60-ih i početkom 70-ih u Detroitu nastao i ovaj band. Oni su nam se predstavili s dvadeset minutnim setom za vrijeme kojeg su uspjeli ugostiti bubnjarku banda The Jackson Pollock i bubnjara banda Thee Melomen, ova ekipica je večeras imala relativno kratak, ali prilično energičan nastup, čekirajte ih kad vam se ukaže prilika.

Ubrzo nakon Detroit Groove Ganga podij zauzima band The Jackson Pollock. Ovaj talijanski band postoji nešto više od četiri godine, do sada su izdali dva EP-a “Voodoo Adolescent” i “Bootleg“, te 7“ album “Cherry Go“. U slučaju banda The Jackson Pollock  u igri su bubnjarka/pjevačica i gitarist/basist, ne mogu izbjeći a da ih ne usporedim s bandovima White Stripes i Yeah Yeah Yeahs, ali je kod The Jackson Pollock u igri ipak malo žešći lo-fi garage blues zvuk. Od njih smo dobili oko pola sata čiste rock’n’roll eksplozije, a poseban naglasak bi stavio na bubnjarku koja stvarno ubija te bubnjeve, ko ih je vidio večeras pričat će.

I za kraj nam je ostao zagrebački band Thee Melomen. Razlog večerašnjeg okupljanja je promocija njihovog drugog albuma “Disappear“ koji je svjetlo dana ugledao prije par mjeseci na Martin’s Garage Recordsu. Ovaj band svira tek nekih pet godina, al su njihovi članovi na zagrebačkoj rock’n’roll sceni aktivni već duži niz godina kroz bandove kao što su The Babies, The Bugs, Erotic Biljan & His Heretics, Vex and the Voxtones, Sloming Moops i Paisley Powder.

Večeras su nam još jednom održali garage rock/proto punk lekciju, kroz nešto više od sat vremena svirke prošarali su svojim repertoarom uzduž i poprijeko, a u pomoć su im uskočili i kolege muzičari, Žalac iz Hereticsa, pjevač banda Detroit Groove Gang i njihov bivši gitarist, pa smo tako još jednom zahvaljujući njihovoj svirci doživjeli atmosferu ’77 CBGB-a. Publika je i bila i više nego zadovoljna njihovim nastupom, pa ih se nije tako olako pustilo da odu bez bisa, ekipa iz banda je bila pripremljena i za bis su nam ostavili nekolicinu obrada, među ostalim “Criminals“ banda The Joneses, “Tropically Hot“ banda Berlin Brats i “I Need A Witness“ banda Cock Sparrer.

Nakon svirke korak smo produžili do Pločnika gdje se održao neslužbeni after ove promocije i gdje nam je s ploča garage/surf/r’n’b/soul/punk/rockabilly glazbu vrtio dj tim My Muddy Goose iza kojeg stoje DJ Martin13 i Miss Stray Cat.

Sve u svemu, jedna prilično vesela garažna večer u gradu, a već danas u Biker’s Beer Factoryju se održava promocija novog EP-a banda Mojo Men From Mars, a njima će se pridružiti i riječki rockabilly band Good Rockin’ Daddies, vidimo se tamo.

Joža

https://www.facebook.com/thejacksonpollock/

https://www.facebook.com/detroit.groove.gang/

https://www.facebook.com/TheeMelomen/

Leave a Reply