Promocija kazete banda Rules

Ove srijede, 6. ožujka, bili smo u Attacku na promociji kazete banda Rules.

Video zapis s koncerta.

 

Odmah u startu se moram požaliti u vezi večerašnje satnice. U opisu FB eventa uredno još uvijek piše da band Struggles počinje u 22:00, a Rules u 22:45, pa sam tako u Attack došao par minuta nakon 22h i od sisačkog banda Struggles sam čuo zadnje dvije minute i rečenicu i to je to, ne bi li saznao da se satnica uoči giga promijenila i da su to zalijepili sat, dva prije, tako da je band Struggles počeo u 21:45, a pošto su skroz novi band petnaestak minuta je bilo sasvim dovoljno da predstave stvari sa svoje prve demo snimke i da ih jedan dio ekipe propusti. Lijepo bih molio “upravu“ da ubuduće ne započinju s koncertima ranije nego što piše tj. ako već mijenjaju satnicu da nas o tome ne obavijeste u zadnji čas. Nije mi preostalo ništa drugo nego da popričam po koju do početka nastupa banda Rules, tugy, plaky.   

Kao što već znate ovaj cjelokupni koncertni događaj organiziran je povodom izlaska kazete banda Rules. Pošto je band nedavno na bandcamp stavio par stvari s nadolazećeg 7“ pod imenom “.​.​.​was it six or five shots?“ nekako mi je bilo realno da će ovo biti promocija tog materijala, iz razgovora s njihovim gitaristom sam saznao da uglavnom jesu svirali te nove stvari, ali su u biti promovirali njihovu kazetu sa starim materijalom koju smo večeras mogli kupiti direktno od njih, a “.​.​.​was it six or five shots?“ tek trebaju izdati na ploči. U svakom slučaju, jebao lud zbunjenog rekli bi naši stari, al na kraju krajeva kao da je bitno povodom čega smo se okupili, bitno je samo to da su nam priuštili dobar koncert.

Kroz nešto više od dvadeset minuta svirke Rules su predstavili svoju verziju hardcore punka nabijenog rock’n’rollom. Da im taj zvuk ide skroz od ruke potvrdili su još jednom žestokim i kvalitetnim nastupom, a da se ne bi zadržali samo na svojim stvarima odsvirali su i jednu obradu, pjesmu “Territorial Pissings“ banda Nirvana.

Joža

http://fyourules.bandcamp.com/

https://struggleshc.bandcamp.com/releases

Leave a Reply