Pestilence, Bleeding Gods i Grimaze u Vintage Industrial Baru

Ovaj ponedjeljak, 18. ožujka, u organizaciji Abysall Bookinga u Vintage Industrial Baru održan je koncert bandova Pestilence, Bleeding Gods i Grimaze.

Video zapis s koncerta.

 

Točno u pola devet pozornicu prvi zauzima band Grimaze. Ovaj bugarski band je nastao prije šest godina, u međuvremenu su odradili nekoliko turneja, izdali su nekoliko singlica i EP “Dreammares“, a prošle godine svjetlo dana ugledao je i njihov prvi dugosvirajući album “Planet Grimaze“. Pošto je njihova svirka počela dosta rano publika je tijekom njihovog nastupa tek pomalo sramežljivo punila koncertni prostor Vintage Industrial Bara, tako da je njihov prilično energičan polusatni groove death metal set prošao uglavnom uz pljesak i pokoji urlik odobravanja, tek se nekolicina prisutnih udostojila doći u prve redove ne bi li s ovim bandom uspostavili što prisniji odnos, već uobičajeno prokletstvo bandova koji sviraju prvi.

Nakon kraće pauze na pozornicu izlazi band Bleeding Gods. U igri je nizozemski band nastao 2012., u sedam godina postojanja izbacili su demo, EP i dva dugosvirajuća albuma, a na ovoj turneji predstavljaju drugi od njih pod imenom “Δωδέκαθλον (Dodekathlon)“ kojeg su izdali na diskografskoj kući Nuclear Blast. Do početka njihovog nastupa klub se već pomalo popunio i prvi redovi više nisu zjapili prazni, pa je tako uz njihov mračni death metal s primjesama thrasha i blacka nestao tajac. Bleeding Gods su nam priuštili prilično moćan četrdeset i pet minutni set uz koji je publika ipak malo žešće reagirala, headbanganjem i glasnim ovacijama, ali sam doima da se i dalje većinu snage čuvalo za nastup banda Pestilence.

Oko pola jedanaest pozornicu zaposjeda glavni band večeri, Pestilence. Ovaj legendarni nizozemski death metal band postoji već trideset i tri godine i do sada su izdali desetak dugosvirajućih izdanja. Nas su zadnji puta posjetili prije pet godina kada su svirali u Tvornici kulture, a ovoga puta su došli povodom turneje na kojoj slave 30. godišnjicu njihovog drugog albuma “Consuming Impulse“ kojeg su na ovoj turneji odlučili odsvirati u cijelosti, i bi tako i u Zagrebu.

Za vrijeme prve dvije, tri stvari, u sad već prilično ispunjenom koncertnom prostoru Vintagea, atmosfera ostaje prilično mirna, sve do trenutka kada pjevač moli publiku da se malo pokrene, od tog momenta pa sve do kraja nastupa publika u prvim redovima ne staje s headbanganjem, dok band niže stvari s albuma“Consuming Impulse“ respektabilna gomilica metalaca manje-više ne prestaje niti s moshanjem i pogom, čak se nabacio circle pit i crowdsurfing. Nakon odsviranog albuma kao tzv. bonus smo dobili još par stvari, među ostalim “Horror Detox“ i “Land Of Tears“ za sam kraj. Neke potrebe za bisom nije bilo, publika se propisno izdivljala, a i band je vidno bio zadovoljan večerašnjim nastupom, i vuk sit, i ovce na broju.

Abysall Booking se odvažio na organizaciju ovog koncerta, a u njihovoj režiji već sljedeći mjesec u Zagrebu sviraju Groza i Abyss (Attack 7.4.), te Six Feet Under (Močvara 16.4.), pa ih podržite svojim dolaskom, vidimo se tamo.

Joža

https://www.facebook.com/GRIMAZE/

https://www.facebook.com/BleedingGods/

https://www.facebook.com/Pestilenceofficial/

Leave a Reply