FNC Diverzant – novi album Stanica Dugave

Zagreb, 25. veljače 2019. – Nakon dugih 16 godina od izlaska prvijenca, legendarni zagrebački punk rock bend FNC Diverzant objavio je novi album “Stanica Dugave”. Koncertna promocija najavljena je 13. travnja u klubu Attack.

Već najavljen singlom “Čudne priče” s pripadajućim videospotom, novi album donosi ukupno 11 pjesama. Iza imena albuma skriva se posveta skloništu u kvartu Dugave gdje su punih 20 godina održavali probe, a koje je njih je ostavilo neizbrisiv trag, osobno i stvaralački. Svu glazbu i tekstove na novom albumu potpisuju FNC Diverzant, izuzetak su obrada “Zajedno” benda Razlog Za te pjesma “Ne, ne, ne” čiji tekst supotpisuje također Razlog Za. Album je snimio i miksao Ivan Jakić (Kut sobe), za mastering je zaslužan Brad Boadright (Audiosiege), a za cover i animaciju Vrana i Misch.

FNC Diverzant – “Stanica Dugave”

Popis pjesama “Stanica Dugave”:
01. U tebi je razlog    
02. Budi moja              
03. Nitko kao on
04. Ajde stari 
05. Čudne priče          
06. Dihtung glave
07. Sjaj mog grada
08. D-generacija         
09. Ne, ne, ne 
10. Nemam snage     
11. Zajedno

Album je digitalno dostupan na Bandcampu i Youtube kanalu benda, a fizički u LP, CD i MC izdanju za Dirty Old Label etiketu. Moći će se kupiti i na koncertu najavljenom 13. travnja u klubu Attack uz napomenu da sve koji kupe vinil očekuje i iznenađenje.

Ikonama hrvatskog underground punka na promociji albuma pridružit će se Oi punkeri Beka De (BKD) iz Varaždina u čijem opisu stoji da donose “žestoki pank zvuk sporijeg ritma, masnog bassa, plesnih rifova gitare i hrapavog, ali pjevnog vokala.”

Ulaznice
U pretprodaji po 40kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18)
Na dan koncerta 55kn
Koncert organizira Dostava Zvuka.
FB event: facebook.com/events/359406961314498/

 

Leave a Reply