Sneers. i Among The Firs u Močvari

Ovog ponedjeljka, 4. veljače, bili smo u Močvari gdje su nastupali bendovi Sneers. i Among The Firs.

Video zapis s koncerta.

 

Kao domaća potpora talijanskom bendu Sneers. uletio je bend Among The Firs. Ovaj zagrebački bend inspiriran kultnom serijom Twin Peaks nastao je prije nešto više od godinu dana, u tom dosta kratkom periodu izdali su čak tri EP-a, a zadnji od njih pod nazivom “III“ stavili su prije dva tjedna na bandcamp i možete ga poslušati ovdje:  https://amongthefirs.bandcamp.com/album/iii

Malo prije deset sati zauzeli su Močvarin podij i započeli su sa svojim nastupom. Od njih smo večeras dobili polusatnu vožnju psihodeličnim zakutcima metaliziranog noise rocka, svoj prilično zanimljiv i kvalitetan nastup završili su pustivši pjesmu “Oh’ Pretty WomanRoya Orbisona, odabrao Lynch David.

Ubrzo nakon Among The Firsa pred nas izlazi i bend Sneers.. Ovaj talijanski bend nastao je prije nešto više od šest godina u Berlinu, osnovali su ga gitaristica/pjevačica M.G. Blaankart i bubnjar Leonardo Oreste Stefenelli. U međuvremenu su izdali demo, split album s bendom Silent Carnival i tri dugosvirajuća albuma, a na ovoj europskoj turneji (na kojoj im se pridružio još jedan član) promoviraju zadnji od njih, a to je “Heaven Will Rescue Us, We’re The Scum, We’re In The Sun“.

Način na koji pjeva Blaankart me malo podsjeća na pjevanje glazbenica iz bendova Menace Ruine i Ovo, ima nešto creepy u njenom glasu, lagano poetsko vještičarenje je u igri, dok im je muzika hipnotizirajuća i mračna s nekim sporogorećim ritualno paganskim momentom koji se nerijetko pretvara u zid buke.

Na ovom premijernom hrvatskom nastupu predstavili su nam se s četrdesetak minuta dugim setom, nakon kojeg smo dobili i bis, odsvirali su prilično kvalitetan koncert, odličan početak tjedna.

Joža

https://www.facebook.com/amongthefirs

https://www.facebook.com/sneers.official/

Leave a Reply