Inquisition i Struggles u Reci:Klaonici

Ovog četvrtka, 31. siječnja u Zagrebu su se održala dva hardcore koncerta, u Vintageu su nastupali Ignite i Shin, a mi smo se odlučili za manje nahajpan gig u Reci:Klaonici gdje su svirali bendovi Inquisition i Struggles.

Video zapis s koncerta.

 

Ne bih rekao da je koncert u Vintage-u oduzeo publiku Klaonici, okej, možda nekolicinu ljudi te zapravo ne znam koji je pravi razlog ne dolaska većeg broja publike, al’ jedno je sigurno, na ovom gigu nas nije bilo niti dvadeset što je ipak malo žalosno, plaky, plaky, al’ što je tu je. Oko pola jedanaest pozornicu i podij ispred nje zauzima prvi bend večeri, a to je Struggles. Ovaj bend iz Siska prekjučer je objavio svoj prvi materijal sniman kod Sertića u Studiju Depth i možete ga poslušati ovdje: https://struggleshc.bandcamp.com/releases . Večeras su nam se predstavili s petnaestak minuta mračnog screamo hardcore zvuka, prilično moćan nastup za bend koji postoji tek odnedavno i k tome im je, ako se ne varam, ovo bio prvi nastup (svakako prvi u Reci:Klaonici).

Nakon kraće pauze red je došao i na bend Inquisition. Ovaj bend iz Marseillea postoji osam godina, iza sebe imaju šest izdanja i već su jednom prilikom svirali u Zagrebu, na svojoj prvoj europskoj turneji posjetili su Attack.

Kao što sam već napisao, ove večeri su nažalost nastupali tek pred sitnim brojem posjetitelja, ali ih to definitivno nije spriječilo u tome da prilično nabrijano odsviraju ovaj koncert. Od njih smo večeras dobili dvadesetak minuta fastcore youth crew hardcore zvuka, brzo, kratko i jasno. Iako nas je bilo malo, svejedno smo od benda izvukli čak dva bisa i kad se na kraju sve zbroji, bila je ovo skroz neloša koncertna večer.

Joža

https://www.facebook.com/xINQUISITIONx/

https://struggleshc.bandcamp.com/releases

Leave a Reply