Doringo u Vinylu!

Ovog utorka, 26. veljače, posjetili smo klub Vinyl gdje je nastupao bend Doringo.

Video zapis s koncerta.

 

Doringo je tročlani zagrebački bend koji čine Dinko ČvorićDoringo (gitara/bas), Damir Mihaljević – Miha (bubanj) i Mihovil Jurdana – Mičo (bas). Bend postoji već duži niz godina, ali je koncertno i izdavački aktivniji u posljednje tri godine, pa su tako u tom periodu izdali svoj prvi album “Infography“, te nekolicinu live snimaka, singlica i spotova. Zadnja stvar koja je ugledala svjetlo dana je četvrti singl “Rimska salata“ s nadolazećeg albuma “Gužva u Svemiru“.

Za ovu prigodu na nekim pjesmama su im se uživo pridružili i glazbenici koji su i sami dali pečat pri stvaranju novog albuma, a to su Lucija Stanojević (violina), Franjo Stojaković (saksofon) i Orjen Riđanović (gitara), .

Doringo u najkraćim crtama svira instrumentalni progresivni rock, mislim, nije u igri samo taj žanr, u njihovoj muzici mogu se čuti elementi različitih glazbenih pravaca kao što su world music, fusion jazz, post rock i etno, a i ostavština Franka Zappe je dala svoj obol onome što radi ova ekipa, ali pošto ih je dosta teško strpati u neku ladicu onda je naziv prog rock možda najjednostavniji izbor. Mislim da su ipak najljepše opisani u najavi ovom rečenicom: “ Doringo nas vodi na glazbeno putovanje sa svojim “zemljopisnim rockom”, od Velebita i Vrlike preko pustopoljina Sibira sve do Kineske močvare.“

Ove večeri su nam se predstavili s nešto više od sat vremena prilično kvalitetne instrumentalne glazbe, što je publika nagradila pljeskom i pozivom na bis, na koji su se, naravno, odazvali bez previše premišljanja. Sve u svemu, bila je ovo jedna skroz ugodna koncertna večer u Vinylu, obratite pažnju na bend Doringo i podržite ih svojim prisustvom kada vam se ukaže iduća prilika.

Joža

https://www.facebook.com/music.doringo/

Leave a Reply