Cannibal Mosquitos i The Degs u Močvari

Ovog utorka, 5. veljače, bili smo u Močvari gdje se u organizaciji Raw Syndicate Bookinga održao nastup bendova Cannibal Mosquitos i The Degs.

Video zapis s koncerta.

 

Uoči koncerta otišli smo na lagano zagrijavanje kod našeg prijatelja Peppersa i u trenutku kada smo odlučili krenuti prema Močvari izašavši ispred njegove zgrade doznajemo da mu je nestao auto. Na sreću nije ga nitko ukrao, al’ ga je nažalost otfurao pauk i olakšao ga za 650 kunića, tako da u Močvaru stižemo lagano nadrkani tek oko deset sati pred sam kraj nastupa lokalne podrške u vidu benda The Degs. Kod ovog zagrebačkog benda nova vijest je ta da im se od nedavno pridružio još jedan član i to kao glavni vokal, a stara vijest je ta da i dalje deru po garažnom punku i to im uopće ne ide loše, dapače zvuče sve bolje i bolje, to sam jedino mogao zaključiti vidjevši zadnjih petnaestak minuta njihovog nastupa.

Malo prije jedanaest sati red je došao i na gostujući bend Cannibal Mosquitos. Ovaj francuski bend postoji deset godina i do sada su izdali tri dugosvirajuća albuma, a u Zagreb su došli povodom europske turneje na kojoj promoviraju zadnji od njih pod imenom “Vroom Vroom“.

Pošto prije koncerta nisam bio baš nešto upoznat s njihovim repertoarom upitao sam se što bi se moglo očekivati od tri lika u narančastim radničkim odjelima s homemade komarac maskama koji sviraju surf rock, odgovor se otprilike nametao sam od sebe, ako ništa drugo moglo bi biti zanimljivo, a kad ono ne da je bilo samo zanimljivo nego nas je ekipica maltene otpuhala svojim poprilično divljim nastupom. Da pridobiju publiku definitivno im je pomoglo to što im se repertoar sastojao od prepoznatljivih stvari, uglavnom obrada rock’n’roll i surf standarda i tema iz filmova i serija iz 80-ih, pa smo tako kroz jedno sat vremena njihove svirke među ostalim čuli i stvari kao što su “Miserlou“, “Batman“, “Poupee De Cire, Poupee De Son“ i tradicionalnu meksičku pjesmu “La Cucaracha“.

Publika se za vrijeme njihovog nastupa poprilično raspametila tako da nije ni bilo neke velike potrebe nagovarati ih na bis i u barem dva navrata su sami taman kada su mislili stati s nastupom ipak nastavili dalje, jer su bili itekako svjesni da se nećemo pokupiti doma olako. Moglo bi se reći da smo ih samo jednom zvali na bis, jer smo na kraju krajeva i mi bili svjesni da su večeras zbog prilično dobre atmosfere svoj set produžili do maksimuma. Nastup je završen kako i priliči jednoj surf rock manifestaciji pjesmom “RumbleLinka Wraya. Sve u svemu, baš dobra večer ako potisnemo pauka s početka priče.  

Joža

https://www.facebook.com/Cannibal-Mosquitos-127196964054893/

https://www.facebook.com/degssuck/

Leave a Reply