9. Punk Romantika u Močvari

Ove subote, 16. veljače, bili smo u Močvari na devetoj Punk Romantici.

Video zapis s koncerta.

 

Torpedo Syndicate i Punk Romantika su ovom prilikom organizirali nastup bendova Denis & Denis, Debeli Precjednik, Kurve, FNC Diverzant, Aktivna Propaganda i Fiskalni Račun. Točno u pola deset kao što je i bilo najavljeno večer je otvorio srpski bend Fiskalni Račun. Ovaj bend iz Bečeja postoji nešto više od pet godina i iza sebe imaju tri izdanja, a ove večeri su došli predstaviti posljednji od njih pod imenom “Naša stvar“, a pošto smo mi do Močvare stigli tek oko deset uspjeli smo propustiti njihov nastup. Oko pola jedanaest red je došao na susjede iz Slovenije, a to je anarho punk bend Aktivna Propaganda. Oni ove godine slave dvadeset godina postojanja i možda više nisu toliko koncertno aktivni kao prije, ali i dalje u prosjeku barem jednom godišnje posjete Zagreb, a pošto su tijekom tog već prilično dugog perioda stekli dosta jaku fan bazu kod nas njihovi nastupi uglavnom prolaze prilično kaotično. Ovoga puta pošto publika nažalost ne vjeruje satnici i ne dolazi na koncerte na vrijeme (uključujući nas) to nije bio slučaj, tek se pred kraj nastupa publika okupila i okuražila za vrijeme pjesme “Jedinstvo, prijateljstvo, snaga!“ obrade benda Razlog Za. Koncert su odsvirali skroz solidno, ali je izostala malo žešća reakcija publike na kakvu sam se navikao na njihovim gigovima.

Red je došao i na zagrebački bend FNC Divrzant. Domaći veterani sa skoro dvadeset i pet godina u dupetu i dalje jašu i ne samo to nego su sada već i službeno najavili da će napokon izdat dugo očekivani album na proljeće za Dirty Old Records, ki bi da bi, ne vjerujem dok ne vidim, al već su najavili promociju istog u Attacku 13.4. pa će ovoga puta izgleda ipak ugledati svjetlo dana. Do početka njihovog nastupa klub se već dobrano napunio i uz njihov punk rock ekipa se raspametila, singalong i pogo nisu izostali, a i dečki su propisno oderali ovaj gig, vidimo se u Attacku.

Oko pola jedan na pozornicu izlazi još jedan zagrebački bend, a to su Kurve. Njihov nastup je najavljen samo dan prije događaja pošto im se iznenadno vratio bubnjar u hrvatsku, praktički nisu imali ni vremena za probe, pa su se odlučili uglavnom svirati stare stvari. Ovaj puta su odgalopirali Močvarom isporučivši nam dvadeset minutni garažni d-beat punk samo kako oni to znaju, žestoko i divlje, i sjeli su nam k’o budali šamar, tak se to radi.

Ubrzo nakon benda Kurve pozornicu zauzima i bend Debeli Precjednik. Osječki bend koji postoji već dvadeset i šest godina i sumnjam da ih netko tko imalo prati punk rock scenu u hrvata nije barem jednom vidio u živo, i bez obzira na to što tko mislio o melodičnom punku može im se samo reći da koncerte i dalje odrađuju junački, pa tako bi i ove večeri, bend se dao kompletno baš kao i publika, znači čitav nastup prolazi uz singalong, pogo, stagediving, crowdsurfing, pa čak i rušenje ograde ispred pozornice i penjanje na istu, uglavnom, sve što vole “mladi“, atmosfera na vrhuncu.

I kao šećer za kraj ostao nam je kultni riječki electro pop bend Denis & Denis. Nema se tu što puno za reći, publika je do početka njihovog nastupa, koji je počeo tek poslije dva, već dobrano bila u deliriju, tako da je sama pojava originalne postave benda Denis & Denis, Marine Perazić i Davora Tolje na pozornici bila dovoljna da ekipu dovede u trans, pa se tako uz bezvremenske jugoslavenske 80’s klasike poput “Ja sam lažljiva“, “Kolačići“ i “Program tvog kompjutera“ kompletna Močvara rasplesala, odličan kraj koncertnog dijela večeri.

Večer se nastavila uz glazbeni izbor slavljenika, dj-a Vlaje The Baje, i pijanog mu društvanca, sve u svemu, bila je ovo još jedna skroz solidna večer u Močvari.

Joža

https://www.facebook.com/Fiskalni-Ra%C4%8Dun-346899525453017/

https://www.facebook.com/Denis-Denis-43099456429/

https://www.facebook.com/AktivnaPropaganda/

https://www.facebook.com/debeliprecjednik/

https://www.facebook.com/kurvezg/

https://www.facebook.com/FNC-diverzant-232260470146811/

Leave a Reply