Proslava 30. rođendana benda Motus

Ove subote, 1. prosinca, bili smo u Močvari na proslavi 30. rođendana benda Motus, gdje su uz njih nastupali i prijateljski im bendovi Treaviit i Fakofbolan.

Video zapis s koncerta.

 

Oko deset sati čast da otvori ovu manifestaciju pripala je bendu Treaviit. Ovaj karlovački bend postoji nešto više od osam godina i do sada su izdali jedan album imenom “B.R.I.J.E,Š.“. Od njih smo večeras dobili nešto više od pola sata hardcore punk svirke. I kako to obično biva s nastupima prvih bendova za vrijeme njihove svirke publika je tek pomalo ulazila u koncertnu prostoriju i sramežljivo uz povike odobravanja ispratila njihov nastup, nažalost klasična uvertira na punk koncertima, jer većina propušta prvi bend ne bi li popili još koju ispred kluba.

Nakon kraće pauze red je došao na bend Fakofbolan. Prošlo je šest godina od kada je ovaj pulski bend zadnji puta nastupao u Močvari, večeras su se vratili na mjesto zločina i uz 30. rođendan benda Motus proslavili su i oni 25. godina postojanja. Do početka njihovog nastupa klub se već dobrano napunio, jetre su se podmazale i započela je opća štala. Uz probrane stvari s njihovih albuma publika se jednostavno raspametila, znači pogo, singlaong i stagediving (sve što voli moj dragi prijatelj Hof :P ) nisu prestajali čitavih sat vremena njihovog nastupa, naravno, uz hitove poput “Neznani junaci“ i “Ulica“ publika je dodatno pomahnitala. Tražio se i bis, što je bilo i za očekivati, pa smo za kraj njihovog nastupa dobili pjesmu “Sarajevo“ obradu pjesme “D“ benda Defektno Efektni, sve u svemu, prilično moćan nastup.

Oko pola jedan došao je red i na rođendanski nastup benda Motus. Do početka njihovog koncerta klub se natrpao do vrha i jedva sam se uspio probit do prvih redova ne bi li smetao ekipi sa svojim fotoaparatom. Mislio sam da će razina divljanja koja se stvorila za vrijeme nastupa benda Fakofbolan ostati ista i na koncertu Motusa, ali ne, kaos level se podigao na još višu razinu i došlo je do All Hell Breakes Loose atmosfere. Redaju se hitovi iz raznih razdoblja njihove karijere, “Hala“, “Razlike“ i “Holandija“ su samo neki od njih, a skakanje, pogo, padanje na sve strane, singalong i stagediving ne prestaju čitav nastup. Naravno i od njih se tražio bis, a pošto mi je do kraja njihovog koncerta mozak već bio dobrano natopljen alkoholom nisam više ziher da li su za kraj ostavili stvar “Vikend ratnici“ ili “Grobari“, ali sam siguran da je bila jedna od te dvije.

Sve u svemu, bila je ovo jedna prilično respektabilna proslava 30. rođendana, sretno i živjeli.

Joža

https://www.facebook.com/MotusVitaEst/

https://www.facebook.com/TreAviiT-104202776293400/

https://www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/

Leave a Reply