Po’ Metra Crijeva, Last Rizla, Garbage Display, Midnight Climax i Beg In A Rag u Klaonici

Ove večeri, 30. studenog, bili smo u Reci:Klaonici na Grind punk akustik štali, svirali su bendovi Po’ Metra Crijeva, Last Rizla, Midnight Climax, Garbage Display i Beg In A Rag.

Video zapis s koncerta.

 

U startu su ovo trebala biti dva događaja, grčki bend Last Rizla trebao je nastupati u Bek-u, a bendovi Po’ Metra Crijeva, Midnight Climax i Garbage Display u Attack-u, a pošto su u organizaciji oba događaja ljudi koji su usko povezani, da se ekipa ne bi dijelila na dva mjesta cjelokupni sadržaj prebačen je u Reci:Klaonicu i listi je dodan još jedan bend, a to je Beg In A Rag s kojima je malo poslije pola jedanaest i započela večer. Od ove kanadske trojke dobili smo oko pola sata folk, country, gipsy punk svirke, u prostoriji ispred šanka fino su nas zagrijali uz zvukove bendža, harmonike i akustične gitare.

Nakon kraće pauze red je došao na bend Garbage Display. Ovaj bend je projekt iza kojeg stoji ekipa iz bendova Bagmans, Muka i Negative Slug, sviraju nešto više od godinu dana i iza sebe imaju već tri izdanja, ali im je ovo večeras bio prvi nastup uživo. Od njih smo dobili šesnaest goregrind porngrind crust pjesama u otprilike isto toliko minuta svirke, prljav i moćan premijerni nastup.

Oko ponoći na red je došao i bend Po’ Metra Crijeva. Ovaj bend iz Rijeke je nastao 2003., dvije godine poslije izdali su sad već “kultni“ album “Metar Va Guzice“, zadnjih sedam godina proveli su u hibernaciji i ove godine su se ponovo oformili i izdali svoj najnoviji album “Ča Metal“. Njihova posebnost je to što su spojili istarsko primorski melos s raznim varijacijama metala i punka i u sve to ubacili su šaljive i provokativne tekstove, za mene koji imam korijene s Krka i svako ljeto slušam zvukove sopila ova glazbena kombinacija je bila i više nego zadovoljavajuća. Priuštili su nam nešto manje od sat vremena svirke, jednom dijelu publike nije bilo jasno što se događa kad su vidjeli ovaj peteročlani maskirani bend, dok ih je drugi dio objeručke prihvatio, pa je tako u više navrata palo singalonganje, pogo i stagediving, a da ovo ne bi bio samo uobičajen koncert pobrinuli su se i njihovi maskirani gosti Kablodir i Frane koji su svojim performansima atmosferu digli za još jedan level. Na čuđenje mnogih ovo im je bila prva svirka u Zagrebu, al nekako sam siguran da neće biti i zadnja.

Ubrzo nakon benda Po’ Metra Crijeva na redu je bio bend Last Rizla. Ovaj grčki bend postoji deset godina, iza sebe imaju šest izdanja i na ovoj Chasing Rabbits europskoj turneji promoviraju zadnje od njih pod imenom “Mount Machine“. Od njih smo večeras dobili četrdesetak minuta sporo goruće sludge/doom buke s punk elementima, a da i njihov nastup ne bi prošao samo tako pobrinuo se gost iznenađenja, čovjek kostimiran u zeca, koji je, ako se ne varam, gostovao kao pjevač i na njihovoj zadnjoj pjesmi, sve u svemu, bio je ovo poprilično moćan nastup.

I za kraj nam je ostao bend Midnight Climax. Ove sjevernjake nastanjene u Zagrebu zapelo je to da sviraju tek u gluho doba noći, malo prije tri, tako da je publika do početka njihovog nastupa već poprilično onemoćala, ali je svejedno još nekolicina preživjelih nabacila pogo uz njihov hardcore punk zvuk. Svoj, navodno, zadnji nastup završili su pjesmom “Nothing“ obradom benda Negative Approach, sretno im s novim projektima.

Uglavnom, bila je ovo još jedna prilično vesela večer u Reci:Klaonici, vidimo se uskoro ponovo.

Joža  

https://www.facebook.com/PoMetraCrijeva/

https://www.facebook.com/garbagegrind/

https://www.facebook.com/midnightclimaxhc/

https://www.facebook.com/lastrizla/

Leave a Reply