Apsurd, Wild Forms, Disbaja i Abergaz u Attacku

Ove subote, 22. prosinca, bili smo u Attacku na koncertu bendova Apsurd, Wild Forms, Abergaz i Disbaja.

Video zapis s koncerta.

 

Približio nam se kraj godine i došao je red na posljednji punk koncert u ovoj godini u Attacku. Oko pola jedanaest prvi pred nas izlazi Abergaz. Ovoga puta u one-man band izdanju ogoljen od ostatka članova, znači Njec (Sonja), gitara i kazić s kojeg cure matrice. Ove večeri probrao je stvari iz svog prilično opširnog repertoara i predstavio nam ih je u prilično zanimljivom novom ruhu, malo klasično pankerski, a malo u synth punk điru, skroz zadovoljavajući početak večeri.

Nakon kraće pauze red je došao na bend Disbaja. Njih sam zadnji puta popratio prije dva mjeseca u Reci:Klaonici, u međuvremenu su izdali svoj prvi dugosvirajući album “Time Is… Cruel Master“ i ove večeri su imali službenu promociju istog. Od njih smo večeras dobili u cijelosti odsviran kompletan prvi album i pokoju stvar s njihovog EP-a, žestoka crust d-beat rokačina.

Red je došao i na zagrebački bend Wild Forms. Nakon poduže koncertne pauze izazvane odsutnošću njihovog vokala, nakon godinu i pol dana pauze, okupili su se ponovo ne bi li i oni promovirali svoju prvu istoimenu kazetu. Od njih smo večeras dobili petnaestak minuta prilično eksplozivne hardcore pankčine, in your face, žestoko i nabrijano, to je bilo to do sljedećeg povratka vokala iz emigracije.

I za kraj nam je ostao beogradski bend Apsurd. Ovo im je bio treći nastup u Zagrebu i da se nastavi slijed bendova koji večeras predstavljaju svoje novo izdanje i oni su promovirali svoju prvu kazetu imenom “Derealizacija“.

Njihov nastup je počeo tek nakon jedan sat i do početka istog ekipa se već dobrano podmazala, pa su što se tiče reakcije publike prošli najbolje ove večeri, priuštili su nam dvadesetak minuta moćnog hardcore punk zvuka, skroz solidan finiš ovogodišnje koncertne punk sezone u Attacku.

Joža

https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/s-t-cs-2

https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/derealizacija-cs

https://www.facebook.com/disbaja/

https://www.facebook.com/abergazpunk/

 

Leave a Reply