U Teatru &TD- tri dana rješavamo Ljubavni slučaj Fahrije P. Požurite po svoje ulaznice!

„STARI STRIP – NOVA OPERA. JEST DA! „ 

Poštovani,

s dvije nagrade u džepu, osvojene na Marulićevim danima i Danima satirejunaci eksperimentalnog teatra, vraćaju se kući, u Savsku 25. Post-punk kolektiv predvođen Zlatkom Burićem Kićom, spreman je za tri dana glazbeno-scenskog spektakla, predstavu Ljubavni slučaj Fahrije P.

Ljubavni slučaj Fahrije P. nastao prema istoimenom stripu i drugim radovima preminuloga multimedijskoga umjetnika Željka Zorice Šiša možete pogledati 15., 16. i 17. studenog u Teatru &TD u 20 sati. Sve informacije na itd.sczg.hr.

Autorski tim koji čine umjetnici iz različitih medija; Zlatko Buric Kićo, Damir Bartol Indoš, Dragana Milutinović, Tanja Vrvilo, Hrvojka Begović, Dina Puhovski, Sven Jakir, Domagoj Jankovic, Miro Manojlović, Ivan Marušić Klif, Igor Hofbauer Hof, Henning Frimann Larsen i Peter Oliver Joergensen animira kazališnu adaptaciju tabli tri stripa Željka Zorice Šiša iz 1984.

Grupa autora/ica koji su međusobno vezani ekstremno labavim vezama: žanrovskim, estetičkim, generacijskim, istodobno istražuje i reanimira kreativni arhiv i umjetnost samodokumentacije nekadašnjega člana Kugla Glumišta, osnivača nekoliko nezavisnih kazališnih skupina, pisca autobiografije u 3. licu dr. Zabludovsky, autora jestivih instalacija i kontroliranih happeniga te mnogobrojnih projekata, Željka Zorice Šiša.

Dođite na predstavu, kako bi Ed Killer Hed rekao, da vidite kad već gledate: ljubavni slučaj s kobnim završetkom, crnu kroniku i ledenu tuču u Münchenu 1984., priču djevojke Vere Zarat koja uljepšava posljednje trenutke zatvorenicima osuđenima na smrt, da bi ona osobno pritisnula dugme kojim će biti sprženi… da vidite kako Ed Killer Hed ispaljuje kuglu u svoju glavu i tako ostvaruje dijalog čovjeka s nevidljivim, da uhvatite na djelu kradljivce snova i misli! 

Svu glazbu u predstavi skladali su Miro Manojlović, Henning Frimmann, Peter Ole Jørgensen i Dina Puhovski.

Kostimografi: Twins – Domagoj Štimac i Damir Begović

Oblikovatelj rasvjete: Damir Kruhak

Fotograf: Damir Žižić

Grafička dizajnerica: Lana Grahek

Trailer

———————————————

Željko Zorica rođen je 1957. u Zagrebu, a 1976. započinje svoju bogatu karijeru u različitim umjetničkim poljima. Univerzalno svestran, uvijek neiscrpne kreativnosti, čitavim svojim radom i životom bio je posvećen istinskoj umjetničkoj neovisnosti. U kazalištu počinje raditi s grupom Kugla Glumište, a poslije pokreće skupine kao što su Ulješura, Kačinsky Troup te Uplašene žirafe. Kao samostalni kazališni i filmski redatelj, zatim scenograf, kreator lutaka, pisac i ilustrator, grafički dizajner, autor stripova te autor i sudionik happeninga, Željko Zorica snažno je obilježio gotovo četiri desetljeća suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, donoseći zaigranost misli i svježinu ideja te aktivizmom i društvenim angažmanom obojeni umjetnički sadržaj. Neumorno je nadograđivao svoj umjetnički opus u brojnim suradnjama s domaćim i inozemnim umjetnicima. Otvorenost za suradnju s mladim umjetnicima, novim umjetničkim i drugim inicijativama te spremnost za neprestano propitivanje vlastitoga rada bili su srž njegove umjetničke egzistencije. (Festival Perforacije 2017.)

Vidimo se u Teatru &TD!

Leave a Reply