Radionica “re-Media”

Radionica: re-Media

Nedjelja 18.11.2018., 15-20h

@ hacklab01, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb

(prijave: do 17.11.2018., na info@hacklab01.org)

Besplatna praktična radionica računalne obrade i pripreme digitalnih slikovnih datoteka za distribuciju i/ili destrukciju u konvencionalnim računalnim sustavima i vremenu hiper-vidljivosti.

Cilj radionice je polaznicima/cama približiti osnovno razumijevanje kombiniranih metoda fotomanipulacije i priručnih tehnika iz područja digitalnog arhiviranja, te znanje upravljanja metapodacima – nevidljivim podacima koji opisuju digitalnu sliku i njene formalne karakteristike.

Polaznici/e će tijekom radionice steći iskustvo razumijevanja, (re)kreiranja i uređivanja (ne)postojećih digitalnih slika mimo njihove semantike, kao i pripadajućih opisnih informacija, a koje mogu poslužiti organizaciji i identifikaciji medijskog izvora, strukturiranju arhiva te pripremi za (anonimiziranu) distribuciju.

Polaznici/e obvezno trebaju donijeti vlastiti prijenosnik, dok organizatori osiguravaju Live Linux USB za polaznike/ce koji nemaju GNU/Linux OS (što molimo da napomenete u prijavi).

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se, na mail info@hacklab01.org, a zaključno do 17.11.2018. Početnici/e su dobrodošli/e!

 

https://hacklab01.org/blog/radionica-re-media

 

Voditeljica:

Dina Karadžić (1986.) — magistrirala Malu plastiku i medaljerstvo na ALU Zg 2012. Od 2011. članica je HDLU-a; počev s 2018. članica HZSU-a; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C [formatc.hr], organizacije s fokusom na umjetničkom istraživanju, eksperimentalnom multimedijskom djelovanju i suradničkom stvaralaštvu. 

Aktivno (su)djeluje u području suvremenih edukativnih praksi i organizacije kulturnih događanja; inicira i izlaže u području vizualne | digitalne | internetske umjetnosti; radi u poljima stop-animacije i autorskog oblikovanja likova, te kao projektna asistentica AKC. Trenutno je rezidentica pri Akademie Schloss Solitude, u kategoriji “Web-based Media”, i djeluje kao članica art/tech hacklab01 i raznih glitch kolektiva.

https://formatc.hr/j3d1n4

 

 

///

Hacklab01 projekt je AKC Attack, i financijski je podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade “Kultura nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Leave a Reply