Loser Youth, Eke Buba i Kapot u Bek-u

Ove večeri, 2. studenog, bili smo u Bek-u gdje je Štreber Booking organizirao koncert bendova Kapot, Eke Buba i Loser Youth.

Video zapis s koncerta.

 

Malo prije jedanaest sati pred nas prvi izlazi bend Kapot. Radi se o prilično friškom bendu iz Hamburga, ekipa za sada ima dva izdanja i ovo im je bio prvi posjet Zagrebu. Ove večeri smo od njih dobili oko pola sata hardcore svirke, Marin s Terapije mi je predložio da napišem da su bili dosta slabi, a ja ću svejedno samo napisati skroz solidna uvertira u ovu hardcore punk večer.

Oko ponoći došao je red na domaći bend Eke Buba. Nema se tu više što puno pisati, petnaest do dvadeset minuta totalnog speed punk klanja, garaža do izgaranja, dečki daju od sebe 101% i to se itekako cijeni.

I za kraj nam je ostao još jedan bend iz Njemačke, a to je Loser Youth. Oni su, naravno, isto iz Hamburga i na zajedničkoj su europskoj turneji s bendom Kapot, njihov staž je malo duži od staža njihovih kolega, postoje nešto više od šest godina i za sada imaju iza sebe četiri izdanja.

Oni su nam se večeras predstavili s prilično kaotičnim hardcore punk setom, što je ekipa kao i za vrijeme nastupa benda Eke Buba podržala prilično divljom čagom, pa sam čak i ja u nekom trenu poslužio kao stalak za mikrofon njihovom pjevaču/gitaristi. U nekom trenu su im se pridružili i članovi Kapota kao back vokali, a i neki prisutni za koje sam siguran da nisu znali tekstove, sve u svemu, bila je ovo jedna prilično nabrijana svirka.

Joža

https://www.facebook.com/loseryouth/

https://www.facebook.com/allesgehtkapot/

https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/s-t-cs

Leave a Reply