Izložba Think Twice Muhameda Baručija

Ovog četvrtka, 29. studenog, bili smo u Galeriji Siva na otvorenju izložbe “Think Twice” Muhameda Baručija.

“Think Twice nastao je u pričama za vrijeme crtanja grafita, upravo na relaciji Zagreb – Sarajevo. Upravo na toj relaciji najviše se znanja akumuliralo, dok su najveći utjecaj na autora imala sva dešavanja, ljudi koji sudjeluju u graffiti sceni, neprestana putovanja i druženja. 
Autorov umjetnički put traje od ’98. Kada, on ulazi u svijet graffiti umjetnosti i od tada ostaje na ovoj sceni. Autora ne opterećuju svakodnevni narativi, prezagušeni politikama i pogrešnim ideologijama. Želi skrenuti pozornost i podignuti javnu svijest o temama vezanim za klimatske promjene, zaštiti ugroženih vrsta životinja i biljaka uz prikazivanje trenutaka koji prikazuju današnje suvremeno društvo i odnose u njemu. Think twice upravo treba ponuditi mogućnost za formiranja mišljenja i kao takav je slobodan za kritike. 
Muhamed Baručija slika i crta u različitim formama još od 1998. Veliki je prijatelj prirode i kao takav se često u svojim radovima bavi problematikom okoliša i prirode. Završio je studij Pejsažne arhitekture i trenutno živi u Sarajevu. Svoje uzore pronalazi u prijateljima i poznanicima s kojima voli da radi i kao takve često spominje ELAH, MANE MEI, HOLICK, ZIPO, HERZIE, CHEZ, SARME, FUCK1, JAZZ, RULOF, WAMZONE, BOJAN STOJCIC, JASAOSA, SANA i mnogi drugi.”

photos by Joža

Leave a Reply