Iena, Kobra, Litige i U.B.T. u Attacku

Ovog četvrtka, 8. studenog, u organizaciji Sntntn Bookinga u Attacku su svirali bendovi Litige, U.B.T., Iena i Kobra.

Video zapis s koncerta.

 

Oko deset sati dolazim u friško betonirano dvorište Medike, svaka čast ekipi na urađenom, napokon smo i to doživjeli, produžujem korak do kluba Attack gdje ubrzo prvi s nastupom započinje bend U.B.T.. Od njih smo večeras kao i inače dobili prilično divlji set, istina vrag, već su nakon par stvari uspjeli spržiti pojačalo Talijanima, jebiga događa se, al su ubrzo nakon zamjene nastavili dalje, Zagrebačko/Čakovečka hardcore punk mašina još je jednom prilično žestoko i bučno protutnjala Attackom.

Nakon kraće pauze na red dolazi prvi od dva talijanska benda koji su nastupali večeras, a to je Kobra. Radi se o bendu koji pripada Occult Punk Gang-u, D.I.Y. kolektivu iz Milana, prilično su friški na sceni i za sada imaju samo jedno izdanje, ali su njihovi članovi već dobrano potkovani i osim u Kobri sviraju u bendovima Cerimonia Secreta, Kalashnikov Collective, Gattopardo i Skalp. Od njih smo dobili prilično kratak d-beat hardcore punk set, rekao bi da nisu svirali puno više od deset minuta, pa mi je tako njihov nastup ostao nekako nedorečen, možda ćemo imati više sreće kada snime još materijala, naravno, ako se ikada više pojave u našim krajevima.

Sljedeći na redu je bio, naravno, drugi od dva talijanska benda, a to je Iena. Ovaj bend je iz Firence i isto su prilično novi bend sastavljen od članova bendova Carlos Dunga, Bomber 80 i xDeloreanx. Na ovoj balkanskoj turneji na kojoj su zajedno s bendom Iena predstavljaju svoj prvi album “Condanna A Morte“. Večeras su nam priuštili oko pola sata oi! punk/hardcore zvuka uz koji se publika malo više opustila, pao je tako u više navrata i pogo i singalong, pa smo od njih dobili čak i bis, obradu benda NabatKill The Police“, sve u svemu, sasvim solidna rokačina.

I za kraj nam je ostao bend Litige. Ovaj francuski bend postoji nešto više od tri godine, za sad imaju dva izdanja, demo i album “Fuite En Avant“. Njihov nastup u Zagrebu je skrpan na brzinu, pa smo tako tek naknadno saznali da se i oni priključuju večerašnjem line upu.

Od ovog četveročlanog benda iz Lyona dobili smo pola sata punk rock zvuka s primjesama post punka, sasvim pristojan kraj ove koncertne večeri.

Joža

https://litigelyon.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/iena82

https://ubtnoise.bandcamp.com/

https://occultpunkgang.bandcamp.com/album/s-t-2

Leave a Reply