Filmski studio Medika – program u mjesecu studenom 2018.

Filmski studio Medika – program u mjesecu studenom 2018.

(AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb)

FILMSKA REZIDENCIJA, AUDICIJA i PROJEKCIJA

15.11.-6.12.2018. (s audicijom 17.11. i projekcijom 20.11.2018.)

Od 15. studenog u organizaciji Filmskog Studija Medika Autonomnog kulturnog centra u Zagrebu na filmskoj rezidenciji borave bugarski režiser Viktor Ivanov, talijanski scenarist i producent Riccardo Romano i gruzijska snimateljica Ina Nersesian. Ovi mladi filmaši će u Zagrebu nastaviti rad na ciklusu kratkih filmova o društveno neprilagodjenim ljudima projektom naslova ”*.* koji je ubio oca” i potrebna im je suradnja domaćih glumaca i filmskih stručnjaka.

Audicija za glumce održat će se u subotu, 17.11. u 18h u Filmskom studiju Medika u Pierottijevoj 11. Zainteresirani se za podrobnije informacije mogu prijaviti na mail film@attack.hr. Traže se tumači uloga shizofreničnog 25-godišnjaka i njegovih roditelja (oko 50 godina). Sudjelovanje u projektu skromno se honorira.

U utorak, 20.11. u 20 h u Filmskom studiju bit će prikazan izbor dosadašnjih radova filmaša u rezidenciji. Očekuje vas niz eksplozivnih poniranja u svijest protagonista u sukobu s okolinom. Nešto od toga vidljivo je u teaseru filma ”Locus Amoenus”. https://youtu.be/KUukMw7Zam8

http://attack.hr/filmski-studio-medika-filmska-rezidencija-2018/

https://www.facebook.com/events/1786895618086467/

 

PROJEKCIJA FILMA “Šljiva u novembru”

Nedjelja, 18.11.2018., 20:00h

“Šljiva u novembru” je kratkometražni eksperimentalni film koji izaziva publiku da se promatrački/voajerski disciplinuje, tako što nudi prizor NJE I NJENE prespektive. ONA nas uvodi u svoju igru i svoju udvojenu samoću, prati je autentična muzika i glas muškarca koji izgovara njene najdublje misli pune propitivačkih elemenata, refleksija i reminiscencija. Ovo je film sa promjenjivim raspoloženjima, pomjeranjem zvukova, promjenom odluka i njenih namjera. ONA je u neskladu sa samom sobom, galaksijama i sopstvenim univerzumom. Kontradikcije u njenom životu su konstanta. ONA je navikla da živi po pravilima, da se povinuje svemu. Studira nešto poput ekonomije, što nije želela da upiše, druži se sa poznanicama koje zove prijateljicama, skriveno pati za momcima koji izgledaju urbano i drugačije i pokušava da da sve od sebe da bude prihvaćena u okolini u kojoj bitiše. Dolazi dan kada se stvari naštimaju tako da ona mora da razriješi svoju neodlučnost. U 24 sata, voajerski prisustvujemo njenim pokušajima da stidljivo razreši neka od značajnih životnih pitanja, za jednu osobu u svojim dvadesetima. Prisustvujemo njenim seksualnim maštarijama, ljutnji prema majci, odbijanju poslušnosti, odlasku usred trivijalnih razgovora, susretom sa ljubavi svog života i lošim kulinarskim sposobnostima. U prvom planu je njena svakodnevna rutina koju ona prekida mislima, svojim strahovima i skrivenim željama. Dan 259. je dan u njenom životu u kojem više nema kompromisa. ONA više ne balansira po žici. Gotovo je i pušta sebe!

http://attack.hr/filmski-studio-medika-projekcija-filma-sljiva-u-novembru/

https://www.facebook.com/events/207933103322419/

RADIONICA STOP MOTION ANIMACIJE

27.11.-30.11.2018. (s aplikacijama do 26.11.2018.)

Radionica stop animacije usmjerena je svim polaznicama/polaznicima zainteresiranima za multimedijalne stvaralačke procese — početnicama/početnicima koji nisu dosad imali prilike raditi u sličnome okruženju, i autori(ca)ma sa željom za više prakse i iskustva. U okviru četverodnevne radionice polaznice/polaznici radit će s plastelinom i savladati osnove oblikovanja te animiranjem, pripremom i obradom materijala – kreirati kratak animirani film.

Na radionici može sudjelovati maksimalno deset autor(ic)a, koji/e najkasnije do 26. studenog trebaju poslati aplikaciju putem prijavnice na poveznici: https://goo.gl/forms/mF03dzp3Du95B4ma2

Predznanje o stop animaciji i/ili tehnikama modeliranja nije potrebno za pristup radionici.

Upite o programu moguće je dostaviti na: film@attack.hr

https://attack.hr/filmski-studio-medika-radionica-stop-animacije/

https://www.facebook.com/events/610148949400998/

Leave a Reply