Stidnice i Dog Power u Beku

Ovog četvrtka, 29. studenog, bili smo u Beku na koncertu bendova Dog Power i Stidnice.

Video zapis s koncerta.

 

Oko jedanaest sati pred nas izlazi bend Stidnice. To je novi zagrebački bend koji je nedavno izdao svoj prvi EP “Zašto mucaš pišući“ i ovo im je bio drugi nastup pred zagrebačkom publikom. Ovaj maskirani četveročlani bend brije na lo fi garage punk zvuk ispunjen synth zvukovljem, energično, brzo, kratko i jasno, s tim da su večeras imali dosta tehničkih poteškoća, pa ih najvjerojatnije i nismo vidjeli u najboljem izdanju. Nastup im je trajao dvadesetak minuta uz prekid od pet minuta kada je nestala struja za vrijeme sviranja “Today Your Love, Tomorrow The World“ obrade benda Ramones. Na Badnjak sviraju u Spunku, pa ćete imati novu priliku da ih provjerite uživo.

Nakon kraće pauze na red je došao novozelandski bend Dog Power. To je isto prilično novi bend kojem je prije tjedan dana izašao prvi album na Flying Nun Recordsu. Prije nego su se preselili u Beograd nastupali su kao dvojac, a na ovoj turneji su im se pridružila još dva člana iz Beograda, jedan na basu, a drugi kao plesač u stilu kakav ima bend Happy Mondays.

Dog Power briju na eksperimentalni avant pop i rock što smo mogli čuti za vrijeme njihovog ultra kratkog nastupa, naime, večeras su kao i prethodni bend naišli na pregršt tehničkih problema s kojima, za razliku od benda Stidnice, očito nisu znali izaći na kraj te su svoj nastup naglo prekinuli nakon (ako se ne varam) četvrte pjesme, nakon čega je u publici nastao opći tajac, pa ću tako i ja u njihovom stilu naglo prekinut pisanje o ovom koncertu :).

Joža

https://www.facebook.com/stidnice/

https://www.facebook.com/dogrecording/

Leave a Reply