Bonehunter, Evil, Vigilance i Bezdan u Močvari

Ove nedjelje, 18.studenog, bili smo u Močvari na koncertu bendova Bonehunter, Evil, Vigilance i Bezdan.

Video zapis s koncerta.

 

Oko 21 sat, nakon što sam se dobrano smrznuo vozeći bicikl po ovoj moglo bi se reći prvoj pravoj zimskoj večeri, ulazim u Močvaru gdje na pozornici već svira prvi bend, a to je Bezdan. Ovaj čakovečki bend postoji nekih šest godina i do sada su izdali demo “Of Visions And Voyages“ i single “Invocation Rites“, a ove večeri su kao prvi bend bili zaduženi da nas zagriju svojim old school black thrash metalom. Publika je pomalo punila prostor dok su pojedinci u prvim redovima uz njihov zvuk već pomalo headbangali, sasvim obećavajući početak večeri.

Nakon kraće pauze na pozornicu se penje bend Vigilance. Ovaj slovenski bend postoji osam godina i studijski su dosta produktivni, tako da do sada imaju već sedam izdanja iza sebe, kod nas već duže vrijeme nisu nastupali tako da je ovo bila jedinstvena prilika da uživo vidimo susjede iz Postojne. Od njih smo večeras dobili skroz kvalitetnu i dobitnu kombinaciju heavy i black metal zvuka, nakon četrdesetak minuta svirke štafetu su proslijedili japanskom bendu Evil.

Evil je bend iz Tokya koji svira od 2011., iza sebe imaju šest izdanja od kojih su im čak dva, “The Gate Of Hell Demo“ i “Evil Way Of Live“, izdana prije neki dan i naravno, promoviraju ih na ovoj, njima prvoj, europskoj turneji. Večeras su nam na najbolji mogući način predstavili svoj thrash metal ispunjen ranim black metal zvukom i japanskim hardcoreom s početka 80-ih, prljavo, sirovo, brzo i moćno. Publika je objeručke prihvatila njihov zvuk, pa je tako u prvim redovima nastao opći kaos. Mosh, stagediving, headbanganje i urlanje iz petnih žila su samo neki od načina na koji je publika izražavala zadovoljstvo nastupom ovog benda, pa smo na kraju dobili i bis, po meni je njihov koncert bio highlight ove večeri.

I za kraj nam je ostao bend Bonehunter. Ovaj finski trio svira sedam godina i malo je reći da su studijski produktivni pošto iza sebe imaju već jedanaest izdanja, a na ovoj turneji predstavljaju nedavno izašli album “Children of the Atom“. Devil Metal Punks, kao što sebe vole zvati, su malo prije ponoći izašli na pozornicu i predstavili nam svoju verziju black thrash metala. Nažalost, do početka njihovog nastupa se jedan dio publike jednostavno izgubio tako da je malo nestala euforija kakvu smo doživjeli za vrijeme nastupa benda Evil, što ne znači da i dalje nije bilo ekipe koja ih je zdušno pratila pjevajući s njima njihove stvari uz pokoji stagedive i mosh, pa smo čak dobili i bis, ali to ipak nije bilo to. Oni su svoj nastup oderali na skroz solidnom nivou, ali se očito domaća publika do ponoći potrošila. Jebi ga, ipak je bila nedjelja u igri.

S ovim nastupom su Evil i Bonehunter završili svoju zajedničku trotjednu europsku turneju. Za nedjeljnu večer bio je ovo prilično zadovoljavajući koncert i sasvim solidan finiš njihove turneje.

Joža

https://www.facebook.com/VigilanceAdelsberg/

https://www.facebook.com/bezdannikaddan/

https://www.facebook.com/eviljapan/

https://www.facebook.com/bonehuntermetal/

Leave a Reply