Zamišljeni likovi i nepravda na balkanskoj turneji!

Zamišljeni likovi i nepravda (ZLIN) su metamorfozičan, ali nepobitan bend koji u ovojesenskom izdanju okuplja duhove primorja i one koji se tako osjećaju. Odlučili su se na putovanje od Zagreba, preko Beograda i Kragujevca do Mostara. Ako volite zvuk bendova Spiridon, Vlasta Popić ili Zelena Tea, ili uopće ne volite zvukove, ovo je savršena prilika da dođete i podržite bend da dogura do juga, a po mogućnosti da se nakon toga i vrate kući svojim biljkama, psima i poslovima. Živi bili pa vidili!

Datumi i mjesta koncerata:

Srijeda 31.10. Zagreb @ Surogat (Medika)
Četvrtak 1.11. Beograd @Kvaka 22
Petak 2.11. Kragujevac @ SKC Kragujevac
Subota 3.11. Mostar @ Black Dog Pub

IS IT ZLIN O’CLOCK YET?

Zamišljeni likovi i nepravda (Zagreb4. srpnja 1972.) – pronounced ZLIN, hrvatski je pop pjevač i višestruki osvajač nagrade Porin. Jedan je od najtrofejnijih glazbenika čija se popularnost proširila i izvan granica Hrvatske.

Sa devet godina pjevao je u dječjem zboru ‘Zvjezdice’, sa kojim je putovao po svijetu, snimio nekoliko (11+EP) albuma i stekao veliko iskustvo u zborskom i gospel pjevanju. Svoj prvijenac ”Prvi album” objavljuje 1995. godine za diskografsku kuću Croatia Records, ali veći uspjeh dolazi tek nakon dueta sa Emilijom Kokić i skladbe “Matamutae”. 2002. godine u Bosni i Hercegovini proglašen je najboljim stranim izvođačem i dobitnik je glazbenog ‘Oscara’. Četiri puta se natjecao na Dori (Hrvatsko natjecanje za pjesmu Eurovizije) sa pjesmama ”Dario”, ”Porno lav”, ”Kiki Ugrina” i ”Junak Makarskih noći” i sva četiri puta je odnio pobjedu.

ZLIN je u međuvremenu postao zaštitno lice svjetski poznate draguljarnice i tvornice nakita Freywille. Njegovo lice osvojilo je predstavnike te firme u Saudijskoj Arabiji, tako da se reklama s njegovim likom nalazi i na dalekom Istoku, čime je ZLIN potvrdio svoj status i u tom dijelu svog posla.

Nakon Eurosonga počinje ZLINOVA velika dvoranska turneja koja je obišla najveće dvorane u Jugoistočnoj Europi i koje su bile popunjene do posljednjeg mjesta među kojima su Beogradska Arena, KC Dražen Petrović i Zetra kao najveći koncert turneje ‘Vitoperenje i ostalih 10 album + EP’ na kome je bilo 18.000 ljudi.

ZLIN nema stalni prateći bend već se obzirom na njegovu prevrtljivost u glazbenim žanrovima glazbenici mijenjaju kao nekoć popularnost i rat između maslaca i margarina, međutim prilikom ove turneje ”Prva turneja” (nije prva samo se tako zove) glazbenici koji će pratiti ZLIN su redom: Billy B – Jimi Hendrix bass gitare , Prč Dugoprsti – sućuranski dragulj klavijatura različitih zvukova, Oleoleoleo – bauštelski romantik najnježnijih melodija instrumenta sa 6 žica iako čuda čini i na jednoj,  Zlena – beračica grožđa, volonterka, menadžer, touroperator, multiinstrumentalist te drugi najnježniji glas ansambla a prije svega volja koja ju krasi! ”samo vi počnite doć ću ja”, Zlokos – gitara.

Naravno, bit će još gostujućih glazbenika ali nešto mora ostati i iznenađenje. (nije davor gobac..)

Upoznajte ZLIN:

Vitoperenje: https://www.youtube.com/watch?v=gCjd07s2yRk

Long Field: https://www.youtube.com/watch?v=jZJFl5_2nDM

Los personajes imaginarios y la injusticia: https://www.youtube.com/watch?v=soVt6brFVC4&t=574s

Facebook: https://www.facebook.com/Zami%C5%A1ljeni-likovi-i-nepravda-354758645043318/?ref=bookmarks

Leave a Reply